Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 503505

Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica


Troha, Ferdinand; Karlović, Sven; Jezek, Damir; Mendel Troha, Višnja
Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica // 2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on: Regional Development - Proceedings / Katalinić, B. (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 1469-1473 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 503505 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica
(Analysis of Text Features in Slowly Fermented Permanent Sausage)

Autori
Troha, Ferdinand ; Karlović, Sven ; Jezek, Damir ; Mendel Troha, Višnja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on: Regional Development - Proceedings / Katalinić, B. - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010, 1469-1473

ISBN
978-953-7744-06-9

Skup
2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on: Regional Development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 03.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
teksturalna svojstva; trajne kobasice; tvrdoća; elastičnost; adhezivnost
(textural properties; permanent sausages; hardness; elasticity; adhesiveness)

Sažetak
Analizom su obuhvaćene tri kulenove seke, dvije trajne konjske kobasice, jedna trajna kobasica od goveđeg mesa. Razlike u teksturalnim svojstvima posljedica su različitog sirovinskog sastava. Analiza je pokazala prilično dobru homogenost u dobivenim vrijednostima za tvrdoću, elastičnost i rad potreban za žvakanje, kako unutar samih salama, tako i prilikom međusobne usporedbe. Određena odstupanja kao posljedica proizvodnog procesa i samog sastava postoje, te je usporedbom određena najkvalitetnija salama iz aspekta njezine teksture. Boja svih ispitivanih kobasica zadovoljava kriterije potrošača, pri čemu su analizirane razlike u boji kao i da li se čitav spektar nalazi unutar predviđenih granica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Sven Karlović (autor)

Avatar Url Damir Ježek (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Troha, Ferdinand; Karlović, Sven; Jezek, Damir; Mendel Troha, Višnja
Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica // 2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on: Regional Development - Proceedings / Katalinić, B. (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 1469-1473 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Troha, F., Karlović, S., Jezek, D. & Mendel Troha, V. (2010) Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica. U: Katalinić, B. (ur.)2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on: Regional Development - Proceedings.
@article{article, author = {Troha, Ferdinand and Karlovi\'{c}, Sven and Jezek, Damir and Mendel Troha, Vi\v{s}nja}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2010}, pages = {1469-1473}, keywords = {teksturalna svojstva, trajne kobasice, tvrdo\'{c}a, elasti\v{c}nost, adhezivnost}, isbn = {978-953-7744-06-9}, title = {Analiza tekstualnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica}, keyword = {teksturalna svojstva, trajne kobasice, tvrdo\'{c}a, elasti\v{c}nost, adhezivnost}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Troha, Ferdinand and Karlovi\'{c}, Sven and Jezek, Damir and Mendel Troha, Vi\v{s}nja}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2010}, pages = {1469-1473}, keywords = {textural properties, permanent sausages, hardness, elasticity, adhesiveness}, isbn = {978-953-7744-06-9}, title = {Analysis of Text Features in Slowly Fermented Permanent Sausage}, keyword = {textural properties, permanent sausages, hardness, elasticity, adhesiveness}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font