Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 503469

Utjecaj metode pripreme hranive otopine na prinos rajčice


Borošić, Josip; Benko, Božidar; Novak, Bruno; Fabek, Sanja; Toth, Nina; Žnidarić, Marinko
Utjecaj metode pripreme hranive otopine na prinos rajčice // Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 511-515 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 503469 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj metode pripreme hranive otopine na prinos rajčice
(Tomato yield as affected by nutrient solution preparation method)

Autori
Borošić, Josip ; Benko, Božidar ; Novak, Bruno ; Fabek, Sanja ; Toth, Nina ; Žnidarić, Marinko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011, 511-515

ISBN
978-953-6135-71-4

Skup
46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 14.02.2011. - 18.02.2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Lycopersicon esculentum; hranive soli; NPK-gnojiva; komponente prinosa
(Lycopersicon esculentum; nutrient salts; NPK fertilizers; yield components)

Sažetak
Cilj je istraživanja bio usporediti komponente prinosa dva krupnoplodna hibridna kultivara rajčice (Belle, Buran) u uzgoju na kamenoj vuni, s pripremljenom hranivom otopinom od pojedinačnih soli i od vodotopljivih kompleksnih NPK-gnojiva. Veći prinos i veći broj tržnih plodova po biljci postignut je primjenom hranive otopine pripremljene iz vodotopljivih kompleksnih NPK-gnojiva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Božidar Benko (autor)

Avatar Url Joisp Borošić (autor)

Avatar Url Sanja Fabek Uher (autor)

Avatar Url Bruno Novak (autor)

Avatar Url Nina Toth (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Borošić, Josip; Benko, Božidar; Novak, Bruno; Fabek, Sanja; Toth, Nina; Žnidarić, Marinko
Utjecaj metode pripreme hranive otopine na prinos rajčice // Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 511-515 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Borošić, J., Benko, B., Novak, B., Fabek, S., Toth, N. & Žnidarić, M. (2011) Utjecaj metode pripreme hranive otopine na prinos rajčice. U: Pospišil, M. (ur.)Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Benko, Bo\v{z}idar and Novak, Bruno and Fabek, Sanja and Toth, Nina and \v{Z}nidari\'{c}, Marinko}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2011}, pages = {511-515}, keywords = {Lycopersicon esculentum, hranive soli, NPK-gnojiva, komponente prinosa}, isbn = {978-953-6135-71-4}, title = {Utjecaj metode pripreme hranive otopine na prinos raj\v{c}ice}, keyword = {Lycopersicon esculentum, hranive soli, NPK-gnojiva, komponente prinosa}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Benko, Bo\v{z}idar and Novak, Bruno and Fabek, Sanja and Toth, Nina and \v{Z}nidari\'{c}, Marinko}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2011}, pages = {511-515}, keywords = {Lycopersicon esculentum, nutrient salts, NPK fertilizers, yield components}, isbn = {978-953-6135-71-4}, title = {Tomato yield as affected by nutrient solution preparation method}, keyword = {Lycopersicon esculentum, nutrient salts, NPK fertilizers, yield components}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font