Pregled bibliografske jedinice broj: 503465
Prinos i kvaliteta “cherry” rajčice u hidroponskom uzgoju
Prinos i kvaliteta “cherry” rajčice u hidroponskom uzgoju // Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 506-510 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 503465 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prinos i kvaliteta “cherry” rajčice u hidroponskom uzgoju
(Yield and quality of soilless grown cherry tomato)
Autori
Benko, Božidar ; Borošić, Josip ; Novak, Bruno ; Fabek, Sanja ; Voća, Sandra ; Dobričević, Nadica ; Viduka, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma
/ Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011, 506-510
ISBN
978-953-6135-71-4
Skup
46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 14.02.2011. - 18.02.2011
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Lycopersicon esculentum Mill.; amonijev nitrat; agronomska svojstva; suha tvar; topiva suha tvar
(Lycopersicon esculentum Mill.; ammonium nitrate; agronomic traits; dry matter; total soluble solids)
Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi komponente prinosa i kvalitativna svojstva dvije hibridne sorte "cherry" rajčice u hidroponskom uzgoju na kamenoj vuni, pri standardnoj i 50% povećanoj koncentraciji amonijevog nitrata u hranivoj otopini. Ovisno o primijenjenoj otopini, po biljci 'Sakura' je ubrano 76 do 80, dok je po biljci 'Sweet Million' ubrano od 62 do 75 tržnih plodova, mase 34, odnosno, 24 do 25 g. Veći broj krupnijih plodova rezultirao je znatno većim prinosom sorte Sakura (8, 15 do 8, 88 kg/m2) u odnosu na sortu Sweet Million (5, 05 do 5, 92 kg/m2). U plodovima je utvrđen udio suhe tvari u rasponu od 7, 96 do 9, 16%. Udio topive suhe tvari je iznosio od 7, 40 do 7, 90 °Brix.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Sanja Fabek Uher
(autor)
Bruno Novak
(autor)
Sandra Voća
(autor)
Božidar Benko
(autor)
Nadica Dobričević
(autor)
Joisp Borošić
(autor)