Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 502370

Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane


Šapina , Željka
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane, 2010., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 502370 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane
(The influence of level of acidity to organoleptic characteristics and sustainability of yogurt during storage)

Autori
Šapina , Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.05

Godina
2010

Stranica
104

Mentor
Njari , Bela ; Dobranić, Vesna

Ključne riječi
stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt

Sažetak
Ovim radom željelo se tvrditi utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane u određenim vrem. periodima tijekom preporučenog roka uporabe kao i izvan tog roka. Pretraživani su uzorci tekućeg jogurta sa 2, 8% mm iz 7 proizvodnih jedinica.ŽU svrhu analize iz svake proizvodne jedinice nasumice je uzimano 35 uzoraka jogurta što je ukupno bilo 245 uzoraka. Iz rezultata istraživanja može se zaključiti da su svi pokazatelji u procesu proizvodnje bili ujednačeni što ukazuje na dobru kontrolu i izbor tehnologije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Bela Njari (mentor)

Avatar Url Vesna Dobranić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šapina , Željka
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane, 2010., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
Šapina , Ž. (2010) 'Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane', doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}apina, \v{Z}eljka}, year = {2010}, pages = {104}, keywords = {stupanj kiselosti, organolepti\v{c}ka svojstva, odr\v{z}ivost, jogurt}, title = {Utjecaj stupnja kiselosti na organolepti\v{c}ka svojstva i odr\v{z}ivost jogurta tijekom pohrane}, keyword = {stupanj kiselosti, organolepti\v{c}ka svojstva, odr\v{z}ivost, jogurt}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}apina, \v{Z}eljka}, year = {2010}, pages = {104}, keywords = {stupanj kiselosti, organolepti\v{c}ka svojstva, odr\v{z}ivost, jogurt}, title = {The influence of level of acidity to organoleptic characteristics and sustainability of yogurt during storage}, keyword = {stupanj kiselosti, organolepti\v{c}ka svojstva, odr\v{z}ivost, jogurt}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font