Pregled bibliografske jedinice broj: 502370
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane, 2010., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 502370 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane
(The influence of level of acidity to organoleptic characteristics and sustainability of yogurt during storage)
Autori
Šapina , Željka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.05
Godina
2010
Stranica
104
Mentor
Njari , Bela ; Dobranić, Vesna
Ključne riječi
stupanj kiselosti; organoleptička svojstva; održivost; jogurt
Sažetak
Ovim radom željelo se tvrditi utjecaj stupnja kiselosti na organoleptička svojstva i održivost jogurta tijekom pohrane u određenim vrem. periodima tijekom preporučenog roka uporabe kao i izvan tog roka. Pretraživani su uzorci tekućeg jogurta sa 2, 8% mm iz 7 proizvodnih jedinica.ŽU svrhu analize iz svake proizvodne jedinice nasumice je uzimano 35 uzoraka jogurta što je ukupno bilo 245 uzoraka. Iz rezultata istraživanja može se zaključiti da su svi pokazatelji u procesu proizvodnje bili ujednačeni što ukazuje na dobru kontrolu i izbor tehnologije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb