Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 501025

Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom


Kušec, Tomislav
Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 501025 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom
(Agronomic properties of new winter pea genotypes in mixtures with wheat)

Autori
Kušec, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.07

Godina
2009

Stranica
25

Mentor
Uher, Darko

Ključne riječi
bakterizacija; soj; kultivar graška; prinos; kakvoća
(inoculated; strain; genotype of pea; yield; quality)

Sažetak
Tijekom godine (2007./2008.) utvrđivana su najvažnija agronomska svojstva novih genotipova ozimog graška u smjesi sa pšenicom cv. Sana. Prije sjetve izvršena je predsjetvena bakterizacija sjemena graška sa sojem Rhizobium leguminosarum bv. viciae 1001 i sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 iz zbirke Zavoda za mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno najveći broj kvržica utvrđen je na korijenu kultivara Maksimirskog ranog bakteriziranog sa sojem R. leguminosarum bv. viciae 1001 (45 kvržica/biljci). Prosječni prinosi zrna graška iznosili su od 2826 kg/ha (kontrola) do 3349, 5 kg/ha (bakterizacija sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26). Ukupno najveći sadržaj sirovih bjelančevina utvrđen je kod kultivara Ozimi Šampion bakteriziranog sojem R. leguminosarum bv. viciae KŽ 26 (249, 5 g/kg).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3587 - Nove tehnologije u proizvodnji graška i grahorice za potrebe stočarstva (Uher, Darko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Darko Uher (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kušec, Tomislav
Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kušec, T. (2009) 'Agronomska svojstva novih kultivara ozimog graška u smjesi s pšenicom', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ku\v{s}ec, Tomislav}, year = {2009}, pages = {25}, keywords = {bakterizacija, soj, kultivar gra\v{s}ka, prinos, kakvo\'{c}a}, title = {Agronomska svojstva novih kultivara ozimog gra\v{s}ka u smjesi s p\v{s}enicom}, keyword = {bakterizacija, soj, kultivar gra\v{s}ka, prinos, kakvo\'{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ku\v{s}ec, Tomislav}, year = {2009}, pages = {25}, keywords = {inoculated, strain, genotype of pea, yield, quality}, title = {Agronomic properties of new winter pea genotypes in mixtures with wheat}, keyword = {inoculated, strain, genotype of pea, yield, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font