Pregled bibliografske jedinice broj: 493914
Hrvatski tradicijski kruhovi
Hrvatski tradicijski kruhovi, 2010. (natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
CROSBI ID: 493914 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hrvatski tradicijski kruhovi
(Bread traditions in Croatia)
Autori
Ivanišević, Jelena ; Randić, Mirjana
Izvornik
Dictionnaire universel du pain
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.
Godina
2010
Ključne riječi
Hrvatska; kruh; tradicijska kuhinja
(Croatia; bread traditions)
Sažetak
Natuknica opisuje tradicijske načine pripreme različitih vrsta kruhova u Hrvatskoj.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
Napomena
Dictionnaire universel du pain, Robert Laffont, Paris, 2010.
POVEZANOST RADA
Projekti:
189-1890667-0660 - Kultura prehrane u ozračju društvenih promjena 20. i početka 21. stoljeća (Belaj, Melanija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb