Pregled bibliografske jedinice broj: 492418
Kemijski sastav konjskog mesa
Kemijski sastav konjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 1; 32-36 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 492418 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav konjskog mesa
(Composizione chimica della carne equina)
Autori
Dobranić , V. ; B. Njari ; B. Mioković ; Ž. Cvrtila Fleck ; M. Kadivc
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 11
(2009), 1;
32-36
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
konjsko meso; kemijski sastav
(carne equina; chimica composizione)
Sažetak
Konjsko meso u prehrani ljudi upotrebljava se tisućljećima a njegova je potrošnja uvelike ovisila o regiji, navikama potrošača te dostupnim količinama. Zamjetan je trend povećanja proizvodnje konjskog mesa u Svijetu. Unutar članica EU prosječna potrošnja konjskog mesa po stanovniku je 0.4 kg godišnje, no radi nedostatne vlastite proizvodnje uvozom pokrivaju 66.7% potreba tržišta.
Izvorni jezik
Hrvatski