Pregled bibliografske jedinice broj: 491718
Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa
Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 1995., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 491718 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bakteriološka ispravnost proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa
(Bacteriological quality of the modeled products from chopped meat ( hamburgers ))
Autori
Predrag Kočila
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.04
Godina
1995
Stranica
33
Mentor
Njari , Bela
Ključne riječi
bakteriološka ispravnost; proizvodi od usitnjenog oblikovanog mesa
(bacteriological quality; hamburgers)
Sažetak
U ovom radu pretraženo je 34 uzoraka proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa i to 25 uzoraka pljeskavica i 9 uzoraka ćevapčića. Od ukupno pretraženih broja uzoraka 4 uzoraka proizvoda nije zadovoljilo propisane odredbe Pravilnika o mikrob. standardima za namirnice (NN RH 46/94) zbog nalaza E. coli. Pljeskavive nisu zadovoljile odredbe, cit. Pravilnika, u 8.8%sl., a čevapčići u 2.9% pretraženih uzoraka.
Izvorni jezik
Hrvatski