Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 491444

Sigurna priprema hrane u školama usklađena s HACCP načelima


Bilajac, Lovorka; Jurčević Podobnik, Vedrana
Sigurna priprema hrane u školama usklađena s HACCP načelima // Stručno-edukativna konferencija "Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama" : zbornik radova / Mićović, Vladimir ; Bilajac, Mirsad ; Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo ; Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2010. str. 19-26 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 491444 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sigurna priprema hrane u školama usklađena s HACCP načelima
(Safe food preparation in schools comply with HACCP principles)

Autori
Bilajac, Lovorka ; Jurčević Podobnik, Vedrana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Stručno-edukativna konferencija "Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama" : zbornik radova / Mićović, Vladimir ; Bilajac, Mirsad ; Lušić, Dražen - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo ; Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2010, 19-26

ISBN
978-953-95059-9-7

Skup
Stručno-edukativna konferencija "Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama"

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 23.03.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
škola; hrana; sigurna priprema; HACCP
(schools; food; safe preparation; HACCP)

Sažetak
Osigurati sigurnu pripremu hrane u školama jednako je važno kao i osigurati kvalitetnu prehranu učenika. Škole nisu objekti kojima je primarni zadatak priprema i posluživanje hrane, ali obzirom da su obavezne osigurati prehranu učenika, potrebno je zadovoljiti i postojeću zakonsku regulativu vezanu za sigurnost hrane. Ovisno o načinu organiziranja prehrane učenika, prate se koraci definirani HACCP planom kojima je cilj priprema zdravstveno ispravne hrane. Potrebno je procjeniti opasnosti u pripremi, odrediti kritična mjesta i postaviti sustav upravljanja istima. Interni HACCP tim u školi prati i dokumentira sve definirane kritične i kontrolne točke, jer sukladno zakonima, odgovornost u pripremi hrane snosi subjekt u poslovanju s hranom, u ovom slučaju –škola.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Lovorka Bilajac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bilajac, Lovorka; Jurčević Podobnik, Vedrana
Sigurna priprema hrane u školama usklađena s HACCP načelima // Stručno-edukativna konferencija "Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama" : zbornik radova / Mićović, Vladimir ; Bilajac, Mirsad ; Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo ; Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2010. str. 19-26 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Bilajac, L. & Jurčević Podobnik, V. (2010) Sigurna priprema hrane u školama usklađena s HACCP načelima. U: Mićović, V., Bilajac, M. & Lušić, D. (ur.)Stručno-edukativna konferencija "Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama" : zbornik radova.
@article{article, author = {Bilajac, Lovorka and Jur\v{c}evi\'{c} Podobnik, Vedrana}, year = {2010}, pages = {19-26}, keywords = {\v{s}kola, hrana, sigurna priprema, HACCP}, isbn = {978-953-95059-9-7}, title = {Sigurna priprema hrane u \v{s}kolama uskla\djena s HACCP na\v{c}elima}, keyword = {\v{s}kola, hrana, sigurna priprema, HACCP}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo ; Komora sanitarnih in\v{z}enjera i tehni\v{c}ara}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bilajac, Lovorka and Jur\v{c}evi\'{c} Podobnik, Vedrana}, year = {2010}, pages = {19-26}, keywords = {schools, food, safe preparation, HACCP}, isbn = {978-953-95059-9-7}, title = {Safe food preparation in schools comply with HACCP principles}, keyword = {schools, food, safe preparation, HACCP}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo ; Komora sanitarnih in\v{z}enjera i tehni\v{c}ara}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font