Pregled bibliografske jedinice broj: 484802
Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa
Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 4 (2003), 18-19; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 484802 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa
(Investigation of physical and chemical quality parameters of pork)
Autori
Rukavina G., L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, B. Mioković, B. Njari
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 4
(2003), 18-19;
2-6
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
meso svinja; kakvoća; kemijski sastav; boja; pH
(pork; quality; chemical composition; pH)
Sažetak
Istraživan je fizikalno-kemijski sastav mesa svinja u tipu velikog jorkšira različite porodne mase, a po njoj i različite mase prije klanja, klaoničke mase i stupnja klaoničkog iskorištenja (randman).Prema rezultatima istraživanja u usporedbi s rezultatima iz literature može se zaključiti da meso svinja pasmine veliki jorkšir odlikuje dobro izražena kakvoća, posebno u odnosu na visoki sadržaj bjelančevina i nizak sadržaj masti, te dobro izražena fizikalna svojstva.
Izvorni jezik
Hrvatski