Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 484802

Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa


Rukavina G., L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, B. Mioković, B. Njari
Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 4 (2003), 18-19; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 484802 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa
(Investigation of physical and chemical quality parameters of pork)

Autori
Rukavina G., L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, B. Mioković, B. Njari

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 4 (2003), 18-19; 2-6

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
meso svinja; kakvoća; kemijski sastav; boja; pH
(pork; quality; chemical composition; pH)

Sažetak
Istraživan je fizikalno-kemijski sastav mesa svinja u tipu velikog jorkšira različite porodne mase, a po njoj i različite mase prije klanja, klaoničke mase i stupnja klaoničkog iskorištenja (randman).Prema rezultatima istraživanja u usporedbi s rezultatima iz literature može se zaključiti da meso svinja pasmine veliki jorkšir odlikuje dobro izražena kakvoća, posebno u odnosu na visoki sadržaj bjelančevina i nizak sadržaj masti, te dobro izražena fizikalna svojstva.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Rukavina G., L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, B. Mioković, B. Njari
Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 4 (2003), 18-19; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Rukavina G., L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, B. Mioković, B. Njari (2003) Istraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 4 (18-19), 2-6.
@article{article, year = {2003}, pages = {2-6}, keywords = {meso svinja, kakvo\'{c}a, kemijski sastav, boja, pH}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {4}, number = {18-19}, issn = {1332-0025}, title = {Istra\v{z}ivanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvo\'{c}e svinjskog mesa}, keyword = {meso svinja, kakvo\'{c}a, kemijski sastav, boja, pH} }
@article{article, year = {2003}, pages = {2-6}, keywords = {pork, quality, chemical composition, pH}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {4}, number = {18-19}, issn = {1332-0025}, title = {Investigation of physical and chemical quality parameters of pork}, keyword = {pork, quality, chemical composition, pH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font