Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 484784

Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica


Troha, Ferdinand; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Troha Mendel, Višnja
Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on Regional Development / Branko Katalinić (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 1469-1473 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 484784 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica
(Analysis of textural features in slowly fermented permanent sausage)

Autori
Troha, Ferdinand ; Karlović, Sven ; Ježek, Damir ; Troha Mendel, Višnja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on Regional Development / Branko Katalinić - Požega : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010, 1469-1473

ISBN
978-3-901509-76-6

Skup
2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 03.09.2010. - 05.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
teksturalna svojstva; trajne kobasice; tvrdoća; elastičnost; adhezivnost
(textural properties; permanent sausages; hardness; elasticity; adhesiveness)

Sažetak
Analizom su obuhvaćene tri kulenove seke, dvije trajne konjske kobasice, jedna trajna kobasica od goveđeg mesa. Razlike u teksturalnim svojstvima posljedica su različitog sirovinskog sastava. Analiza je pokazala prilično dobru honogenost u dobivenim vrijednostima za tvrdoću, elastičnost i rad potreban za žvakanje, kako unutar samih salama, tako i prilikom međusobne usporedbe. Određena odstupanja kao posljedica proizvodnog procesa i samog sastava postoje, te je usporedbom određena najkvalitetnija salama iz aspekta njezine teksture. Boja svih ispitivanih kobasica zadovoljava kriterije potrošaća, pri čemu su analizirane razlike u boji kao i da li se čitav spektar nalazi untuar predviđenih granica

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sven Karlović (autor)

Avatar Url Damir Ježek (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Troha, Ferdinand; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Troha Mendel, Višnja
Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on Regional Development / Branko Katalinić (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 1469-1473 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Troha, F., Karlović, S., Ježek, D. & Troha Mendel, V. (2010) Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica. U: Branko Katalinić (ur.)Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on Regional Development.
@article{article, author = {Troha, Ferdinand and Karlovi\'{c}, Sven and Je\v{z}ek, Damir and Troha Mendel, Vi\v{s}nja}, year = {2010}, pages = {1469-1473}, keywords = {teksturalna svojstva, trajne kobasice, tvrdo\'{c}a, elasti\v{c}nost, adhezivnost}, isbn = {978-3-901509-76-6}, title = {Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica}, keyword = {teksturalna svojstva, trajne kobasice, tvrdo\'{c}a, elasti\v{c}nost, adhezivnost}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Troha, Ferdinand and Karlovi\'{c}, Sven and Je\v{z}ek, Damir and Troha Mendel, Vi\v{s}nja}, year = {2010}, pages = {1469-1473}, keywords = {textural properties, permanent sausages, hardness, elasticity, adhesiveness}, isbn = {978-3-901509-76-6}, title = {Analysis of textural features in slowly fermented permanent sausage}, keyword = {textural properties, permanent sausages, hardness, elasticity, adhesiveness}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font