Pregled bibliografske jedinice broj: 484754
Higijenska kakvoća proizvoda od jaja
Higijenska kakvoća proizvoda od jaja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (2003), 3; 30-34 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 484754 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Higijenska kakvoća proizvoda od jaja
(Hygienic quality of egg products)
Autori
Pranjić D. ; Sambolek B. ; Hadžiosmanović M. ; Kozačinski L. ; Mioković B. ; B. Njari ; Ž. Cvrtila
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 5
(2003), 3;
30-34
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
proizvodi od jaja; higijena jaja; mikrobiološka kakvoća jaja
(egg products; hygiene of eggs; microbiological quality of eggs)
Sažetak
Istraživana je higijenska kakvoća jaja u prahu i smrznutih tekućih proizvoda(melanž, žumanjak, bjelanjak).Ukupno je pretraženo 308 uzraka na prisutnost Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, plijesni i ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija.Rezultati ukazuju na neophodnost unaprijeđenja higijenske kakvoće u proizvodnji jajnih proizvoda i nadopunu postojećih sustava HACCP-a tijekom tehnološkog procesa proizvodnje.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Profili:
Željka Cvrtila
(autor)
Miroslav Sambolek
(autor)
Lidija Kozačinski
(autor)
Mirza Hadžiosmanović
(autor)
Bela Njari
(autor)
Branimir Mioković
(autor)