Pregled bibliografske jedinice broj: 483471
Utjecaj giberlinske kiseline na broj korjenova i prinos batata
Utjecaj giberlinske kiseline na broj korjenova i prinos batata, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel u Poreču, Poreč
CROSBI ID: 483471 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj giberlinske kiseline na broj korjenova i prinos batata
(Nema ga)
Autori
Pilat, Dražen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Poljoprivredni odjel u Poreču
Mjesto
Poreč
Datum
19.06
Godina
2008
Stranica
22
Mentor
Ban, Dean
Ključne riječi
Ipomea batatas (L.) Lam.; crni PE malč; hormon; sorte; mikoriza
(Nema ih)
Sažetak
U radu je prikazan utjecaj giberlinske kiseline na prinos i broj korijena dvije sorte (crvene i žute pokožice) batata. Giberlinska kiselina imala je pozitivan utjecaj na prinos zadebljlih korijenova. Kod crvene sorte ukupan prinos korijenova se povećao za 40, 00 % a kod žute za 3, 40 %. Na osnovu ovih rezultata može se preporučiti korištenje giberlinske kiseline kod uzgoja crvene sorte batata u svrhu povećanja prinosa, dok kod žute sorte za sad se ne preporučuje jer tretiranje nije dalo značajne rezultate. Giberlinska kiselina nema značajan utjecaj na povećanje broja korjenova po biljci kod žute sorte ali pozitivan utjecaj ima na crvenoj sorti u smanjenju broja netržnih korijenova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč,
Veleučilište u Rijeci
Profili:
Dean Ban
(mentor)