Pregled bibliografske jedinice broj: 481587
Projekt "Mala škola etnogastronomije"
Projekt "Mala škola etnogastronomije" // Turist za stolom: tradicionalna ishodišta gostoljublja
Zagreb, Hrvatska, 2007. (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 481587 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Projekt "Mala škola etnogastronomije"
(Project "Little school of ethnogastronomy")
Autori
Beljak-rittig, Nives
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Skup
Turist za stolom: tradicionalna ishodišta gostoljublja
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 23.04.2007. - 24.04.2007
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
škola gastronomije; etnologija; turizam
(school of gastronomy; ethnology; tourism)
Sažetak
Uslijed stalne potrebe promicanja turističke ponude Hrvatska je u situaciji da mora osmišljavati programe kreativnog provođenja godišnjeg odmora, a naš je prijedlog obogaćivanja putem projekta Male gastronomske škole hrvatske tradicijske kuhinje, čime bi se promicala mala privreda i lokalna turistička strategija, a na globalnome planu pripomogla bi standardiziranju hrvatskih jela i prepoznavanju još jedne dimenzije Hrvatske u svijetu. Uslijed stalne potrebe promicanja turističke ponude Hrvatska je u situaciji da mora osmišljavati programe kreativnog provođenja godišnjeg odmora, a naš je prijedlog obogaćivanja putem projekta Male gastronomske škole hrvatske tradicijske kuhinje , čime bi se promicala mala privreda i lokalna turistička strategija, a na globalnome planu pripomogla bi standardiziranju hrvatskih jela i prepoznavanju još jedne dimenzije Hrvatske u svijetu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
189-1890667-0660 - Kultura prehrane u ozračju društvenih promjena 20. i početka 21. stoljeća (Belaj, Melanija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb
Profili:
Nives Beljak
(autor)