Pregled bibliografske jedinice broj: 469578
Tehnologija prerade i konzerviranja riba i morskih plodova u tvornici Irida d.o.o. u Daruvaru
Tehnologija prerade i konzerviranja riba i morskih plodova u tvornici Irida d.o.o. u Daruvaru, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnloški fakultet, Osijek
CROSBI ID: 469578 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija prerade i konzerviranja riba i morskih plodova u tvornici Irida d.o.o. u Daruvaru
(Fish and seafood processing and preserving technology in fish processing plant “Irida d.o.o.” Daruvar)
Autori
Delonga, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnloški fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
17.12
Godina
2009
Stranica
24
Mentor
Kovačević, Dragan
Ključne riječi
industrija ribe; prerada ribe; riba; morski plodovi; metode konzerviranja ribe
(fishing industry; fish processing; fish; seafood; methods of preserving fish)
Sažetak
Industrija ribe podrazumijeva svaku industriju ili djelatnost vezanu za izlov, uzgoj, preradu, konzerviranje, skladištenje, transport, marketing te prodaju ribe i ribljih proizvoda. Prerada ribe može se nadalje podijeliti u dvije kategorije: obrada svježe ribe (inicijalna prerada svježe ribe) i proizvodnja ribljih proizvoda. Svrha ovog rada bila je istražiti pakiranje, prepakiravanje i skladištenje smrznute ribe i morskih plodova uporabom moderne tehnologije kao i procese prerade i konzerviranja uz vrhunsku kontrolu proizvodnih procesa, na primjeru tvornice Irida d.o.o. Također, konzerviranje hlađenjem, smrzavanjem i dimljenjem, detaljnije je obrađeno u ovom radu
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Dragan Kovačević
(mentor)