Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466912

Linija topljenih sireva


Labrović, Ivana
Linija topljenih sireva, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 466912 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Linija topljenih sireva
(Melted cheese line)

Autori
Labrović, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno- tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
30.10

Godina
2009

Stranica
17

Mentor
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
sirevi različitih stupnjeva zrelosti; kazein; sirilo; topljeni sir; linija proizvodnje
(cheeses with different degrees of maturity; casein; rennet; melted cheese; production line)

Sažetak
Sir je tvrdi ili polutvrdi proizvod mlijeka koji se dobija zgrušavanjem i odvajanjem čvrste materije iz mlijeka od tečnosti (sirutka). Što više sirutke odvojimo, to dobivamo tvrđi sir. Sir je proizvod grušanja kazeinskog kompleksa u mlijeku uz dodatak sirila. Topljeni sir je proizvod koji se dobiva od mješavine usitnjenih sireva (različitih tipova i stupnja zrelosti), uz dodatak soli za topljenje i vode te zagrijavanjem mješavine pri djelomičnom vakuumu, uz konstantno miješanje do postizavanja homogene mase. Dodatkom maslaca u topljene tvrde i polutvrde beljske sireve prije 50 godina nastao je topljeni sir Buco. Proizvod zvučnog i prepoznatljivog imena i stalne kvalitete od samog početka ima svoje vjerne potrošače. Kvaliteta Buce proizlazi iz mazivosti, ujednačene čvrstoće i ugodnog blagog mirisa, a privrženost Buci prenosi se iz generacije u generaciju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Labrović, Ivana
Linija topljenih sireva, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
Labrović, I. (2009) 'Linija topljenih sireva', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Labrovi\'{c}, Ivana}, year = {2009}, pages = {17}, keywords = {sirevi razli\v{c}itih stupnjeva zrelosti, kazein, sirilo, topljeni sir, linija proizvodnje}, title = {Linija topljenih sireva}, keyword = {sirevi razli\v{c}itih stupnjeva zrelosti, kazein, sirilo, topljeni sir, linija proizvodnje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Labrovi\'{c}, Ivana}, year = {2009}, pages = {17}, keywords = {cheeses with different degrees of maturity, casein, rennet, melted cheese, production line}, title = {Melted cheese line}, keyword = {cheeses with different degrees of maturity, casein, rennet, melted cheese, production line}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font