Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466852

Sirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji


Pavlović, Dajana
Sirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 466852 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji
(Whey and role of whey in food industry)

Autori
Pavlović, Dajana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno- tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
10.10

Godina
2009

Stranica
17

Mentor
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
sirutka; napitci; laktoza; albuminski sir; proteini sirutke
(whey; drinks; lactose; albumin cheeses; whey proteins)

Sažetak
Sirutka je sporedni proizvod koji nastaje u tehnološkom postupku proizvodnje sira, a sastav i svojstva ovise o tehnologiji proizvodnje sira, te o kakvoći korištenog mlijeka. Sirutka sadrži najviše laktoze, biološki najvrednijih proteina, bitne minerale, imunoaktivne tvari, te vitamine B-kompleksa. U čitavom spektru upotrebe u prehrambenoj industiji, također se može koristiti za pripravu fermentiranih i probiotičkih napitaka, te proizvodnju albuminskog sira.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pavlović, Dajana
Sirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
Pavlović, D. (2009) 'Sirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavlovi\'{c}, Dajana}, year = {2009}, pages = {17}, keywords = {sirutka, napitci, laktoza, albuminski sir, proteini sirutke}, title = {Sirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji}, keyword = {sirutka, napitci, laktoza, albuminski sir, proteini sirutke}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavlovi\'{c}, Dajana}, year = {2009}, pages = {17}, keywords = {whey, drinks, lactose, albumin cheeses, whey proteins}, title = {Whey and role of whey in food industry}, keyword = {whey, drinks, lactose, albumin cheeses, whey proteins}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font