Pregled bibliografske jedinice broj: 465389
Metode određivanja gustoće za potrebe ispitivanja pretpakovina
Metode određivanja gustoće za potrebe ispitivanja pretpakovina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 465389 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Metode određivanja gustoće za potrebe ispitivanja pretpakovina
(Methods of density measurment for testing prepackages)
Autori
Jocić, Vlatka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
07.10
Godina
2009
Stranica
30
Mentor
Magdić, Damir
Ključne riječi
gustoća; metoda; izvor pogreške; uzorak
(density; methods; sources of error; sample)
Sažetak
Kada se za određivanje količine punjenja pretpakovina označenih obujmom koristi gravimetrijsko ispitivanje, nominalna količina proizvoda izražena obujmom se množi sa gustoćom proizvoda izmjerenim na referentnoj temperaturi. U praktičnom radu se često događa da metode određivanja gustoće nisu najbolje shvaćene što uzrokuje sistemske pogreške. Ovaj rad nije obuhvatio sve postojeće metode određivanja gustoće, ali opisuje najčešće korištene metode te njihovu primjenu uz moguće rješenje problema u praksi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130471-0592 - Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (Magdić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Damir Magdić
(mentor)