Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 463019

Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode


Barjaktarić, Matea
Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 463019 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode
(Influence of processing on anthocyanin contents and colour of strawberry juices)

Autori
Barjaktarić, Matea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.09

Godina
2009

Stranica
29

Mentor
Levaj, Branka

Neposredni voditelj
Lončarić, Sanja

Ključne riječi
jagoda; sok; antocijani; boja
(strawberry; juice; anthocyanins; colour)

Sažetak
U ovom radu proizveden je sok od jagode. Sok se provodio na dva načina: uz blanširanje i bez blanširanja. U ovom radu proučava se utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode. Tijekom prerade dolazi do gubitka antocijana. Svježa jagoda ima najveću količinu antocijana a sokovi proizvedeni uz blanširanje najmanju količinu. Boja također se mjenja ovisno o količini antocijana.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Barjaktarić, Matea
Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Barjaktarić, M. (2009) 'Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Barjaktari\'{c}, Matea}, year = {2009}, pages = {29}, keywords = {jagoda, sok, antocijani, boja}, title = {Utjecaj procesa proizvodnje na udio antocijana i ukupnu boju soka jagode}, keyword = {jagoda, sok, antocijani, boja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Barjaktari\'{c}, Matea}, year = {2009}, pages = {29}, keywords = {strawberry, juice, anthocyanins, colour}, title = {Influence of processing on anthocyanin contents and colour of strawberry juices}, keyword = {strawberry, juice, anthocyanins, colour}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font