Pregled bibliografske jedinice broj: 461394
Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice"
Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice" // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 296-300 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 461394 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice"
(Hazard analysis and CCP determination in production process of "meat from tiblica")
Autori
Filipović, Ivana ; Kozačinski, Lidija ; Jacxsens, Liesbeth ; Rajković, Andreja ; Njari, Bela ; Zdolec, Nevijo
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 11
(2009), 5;
296-300
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
analiza opasnosti; HACCP; kritična kontrolna točka; "meso z tiblice"
(hazard analysis; HACCP; Crtitical Control Point; "meat from tiblica")
Sažetak
Analiza opasnosti, prvi princip HACCP sustava, te drugi princip HACCP-a - određivanje kritičnih kontrolnih točaka najzahtjevniji su zadatci HACCP tima. U ovom radu napravljena je analiza opsnoti te su određene kritične kontrolne točke u procesu industrijske proizvodnje tradicionalnog međimurskog proizvoda "mesa z tiblice". Tijekom analize opasnosti identificirani su različiti mikrobiološki, kemijski i fizikalni hazardi povezani sa sirovinom, proizvodnim procesom te gotovim proizvodom. Pomoću UGent metode utvrđeno je da šest proizvodnih procesa/koraka u navedenoj proizvodnji pripada kritičnim kontrolnim točkama
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts
- FSTA: Food Science and Technology Abstracts
- Zoological Record
- GLOBAL HEALTH