Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 461394

Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice"


Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Jacxsens, Liesbeth; Rajković, Andreja; Njari, Bela; Zdolec, Nevijo
Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice" // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 296-300 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 461394 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice"
(Hazard analysis and CCP determination in production process of "meat from tiblica")

Autori
Filipović, Ivana ; Kozačinski, Lidija ; Jacxsens, Liesbeth ; Rajković, Andreja ; Njari, Bela ; Zdolec, Nevijo

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 11 (2009), 5; 296-300

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
analiza opasnosti; HACCP; kritična kontrolna točka; "meso z tiblice"
(hazard analysis; HACCP; Crtitical Control Point; "meat from tiblica")

Sažetak
Analiza opasnosti, prvi princip HACCP sustava, te drugi princip HACCP-a - određivanje kritičnih kontrolnih točaka najzahtjevniji su zadatci HACCP tima. U ovom radu napravljena je analiza opsnoti te su određene kritične kontrolne točke u procesu industrijske proizvodnje tradicionalnog međimurskog proizvoda "mesa z tiblice". Tijekom analize opasnosti identificirani su različiti mikrobiološki, kemijski i fizikalni hazardi povezani sa sirovinom, proizvodnim procesom te gotovim proizvodom. Pomoću UGent metode utvrđeno je da šest proizvodnih procesa/koraka u navedenoj proizvodnji pripada kritičnim kontrolnim točkama

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (autor)

Avatar Url Bela Njari (autor)

Avatar Url Nevijo Zdolec (autor)

Avatar Url Ivana Filipović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Jacxsens, Liesbeth; Rajković, Andreja; Njari, Bela; Zdolec, Nevijo
Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice" // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 296-300 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Filipović, I., Kozačinski, L., Jacxsens, L., Rajković, A., Njari, B. & Zdolec, N. (2009) Analiza opasnosti i određivanje kritičnih kontrolnih točaka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice". Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (5), 296-300.
@article{article, author = {Filipovi\'{c}, Ivana and Koza\v{c}inski, Lidija and Jacxsens, Liesbeth and Rajkovi\'{c}, Andreja and Njari, Bela and Zdolec, Nevijo}, year = {2009}, pages = {296-300}, keywords = {analiza opasnosti, HACCP, kriti\v{c}na kontrolna to\v{c}ka, "meso z tiblice"}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {11}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Analiza opasnosti i odre\djivanje kriti\v{c}nih kontrolnih to\v{c}aka u procesu proizvodnje "mesa z tiblice"}, keyword = {analiza opasnosti, HACCP, kriti\v{c}na kontrolna to\v{c}ka, "meso z tiblice"} }
@article{article, author = {Filipovi\'{c}, Ivana and Koza\v{c}inski, Lidija and Jacxsens, Liesbeth and Rajkovi\'{c}, Andreja and Njari, Bela and Zdolec, Nevijo}, year = {2009}, pages = {296-300}, keywords = {hazard analysis, HACCP, Crtitical Control Point, "meat from tiblica"}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {11}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Hazard analysis and CCP determination in production process of "meat from tiblica"}, keyword = {hazard analysis, HACCP, Crtitical Control Point, "meat from tiblica"} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts
  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts
  • Zoological Record
  • GLOBAL HEALTH





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font