Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 443346

Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja


Boban, Mario
Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 443346 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja
(Effect of corn grist content on lager beer quality)

Autori
Boban, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
Podatak o recenziji nije dostupan

Godina
2009

Stranica
43

Mentor
Šantek, Božidar

Ključne riječi
Pivo donjeg vrenja; neslađene sirovine; kukuruzna krupica; fizikalno kemijska svojstva piva
(Lager beer; adjuncts; maize semolina; physical-chemical properties of beer)

Sažetak
Kukuruzna krupica se u proizvodnji piva koristi kao jeftinija zamjena za ječmeni slad. Cilj ovog istraživanja bio je odrediti utjecaj udjela kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja. Provedena je analiza piva proizvedenog od čistog slada, te piva sa 18%, 30 % i 40% kukuruzne krupice. Tijekom istraživanja praćeni su ovi pokazatelji kakvoće piva: pH, boja , gorčina, bistroća, sadržaj ekstrakta i prevrelost. Rezultati istraživanja pokazuju da udjel kukuruzne krupice u usipku ima značajan utjecaj na kvalitetu piva, a utvrđeno je da optimalni udjel iznosi 30%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-2004 - Hibridni integrirani bioprocesi i održivost proizvodnje organskih otapala (Šantek, Božidar, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Božidar Šantek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Boban, Mario
Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
Boban, M. (2009) 'Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja', diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Boban, Mario}, year = {2009}, pages = {43}, keywords = {Pivo donjeg vrenja, nesla\djene sirovine, kukuruzna krupica, fizikalno kemijska svojstva piva}, title = {Utjecaj kukuruzne krupice na kvalitetu piva donjeg vrenja}, keyword = {Pivo donjeg vrenja, nesla\djene sirovine, kukuruzna krupica, fizikalno kemijska svojstva piva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Boban, Mario}, year = {2009}, pages = {43}, keywords = {Lager beer, adjuncts, maize semolina, physical-chemical properties of beer}, title = {Effect of corn grist content on lager beer quality}, keyword = {Lager beer, adjuncts, maize semolina, physical-chemical properties of beer}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font