Pregled bibliografske jedinice broj: 441681
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 17-23 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 441681 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude
(Providing nutrition information within catering offer)
Autori
Krešić, Greta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima
/ Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009, 17-23
ISBN
978-953-95058-8-0
Skup
Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 13.11.2009
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
informacije o hrani; potrošač; zdravstveni rizik; kvaliteta usluge
(nutrition information; consumer; health risk; service quality)
Sažetak
Neadekvatna prezentacija informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude može voditi do zdravstvenog rizika, ali i do nezadovoljstva gosta. Posljedično, kao rezultat dojma o neuspješnosti pružene usluge može doći do narušavanja ugleda objekta i gubitka profita. Ugostitelji i gosti danas se slažu da je, u skladu sa načelom pružanja usluge koje je usmjereno prema ispunjavanju očekivanja gostiju, osiguravanje informacija o hrani jedan od elemenata u menadžmentu zadovoljstva gosta. Međutim, mišljenja su podijeljena oko činjenice koje informacije, kada i na koji način pružiti gostu. Na temelju Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane, osoba koja nudi hranu mora gosta usmeno upoznati sa eventualnom prisutnošću u hrani tvari koje mogu izazvati alergije i intolerancije na hranu. Također je nužno dati informacije o porijeklu glavnih sastojaka hrane. Osim informacija koje se zakonski moraju pružiti, u okviru rada objasnit će se općenito potreba za pružanjem informacija uzimajući u obzir porast broja osviještenih gostiju te prikazati koje informacije se, u skladu sa aktualnim trendovima, mogu gostu dodatno pruţiti sa ciljem unapređenja kvalitete usluge, ali i minimaliziranja zdravstvenih rizika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Greta Krešić
(autor)