Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 441681

Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude


Krešić, Greta
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 17-23 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 441681 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude
(Providing nutrition information within catering offer)

Autori
Krešić, Greta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009, 17-23

ISBN
978-953-95058-8-0

Skup
Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 13.11.2009

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
informacije o hrani; potrošač; zdravstveni rizik; kvaliteta usluge
(nutrition information; consumer; health risk; service quality)

Sažetak
Neadekvatna prezentacija informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude može voditi do zdravstvenog rizika, ali i do nezadovoljstva gosta. Posljedično, kao rezultat dojma o neuspješnosti pružene usluge može doći do narušavanja ugleda objekta i gubitka profita. Ugostitelji i gosti danas se slažu da je, u skladu sa načelom pružanja usluge koje je usmjereno prema ispunjavanju očekivanja gostiju, osiguravanje informacija o hrani jedan od elemenata u menadžmentu zadovoljstva gosta. Međutim, mišljenja su podijeljena oko činjenice koje informacije, kada i na koji način pružiti gostu. Na temelju Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane, osoba koja nudi hranu mora gosta usmeno upoznati sa eventualnom prisutnošću u hrani tvari koje mogu izazvati alergije i intolerancije na hranu. Također je nužno dati informacije o porijeklu glavnih sastojaka hrane. Osim informacija koje se zakonski moraju pružiti, u okviru rada objasnit će se općenito potreba za pružanjem informacija uzimajući u obzir porast broja osviještenih gostiju te prikazati koje informacije se, u skladu sa aktualnim trendovima, mogu gostu dodatno pruţiti sa ciljem unapređenja kvalitete usluge, ali i minimaliziranja zdravstvenih rizika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Greta Krešić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krešić, Greta
Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 17-23 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Krešić, G. (2009) Pružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude. U: Lušić, D. & Bilajac, M. (ur.)Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima.
@article{article, author = {Kre\v{s}i\'{c}, Greta}, year = {2009}, pages = {17-23}, keywords = {informacije o hrani, potro\v{s}a\v{c}, zdravstveni rizik, kvaliteta usluge}, isbn = {978-953-95058-8-0}, title = {Pru\v{z}anje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude}, keyword = {informacije o hrani, potro\v{s}a\v{c}, zdravstveni rizik, kvaliteta usluge}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo- Komora sanitarnih in\v{z}enjera i tehni\v{c}ara}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kre\v{s}i\'{c}, Greta}, year = {2009}, pages = {17-23}, keywords = {nutrition information, consumer, health risk, service quality}, isbn = {978-953-95058-8-0}, title = {Providing nutrition information within catering offer}, keyword = {nutrition information, consumer, health risk, service quality}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo- Komora sanitarnih in\v{z}enjera i tehni\v{c}ara}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font