Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 439782

Sivljenje površine čokolade


Ivanović, Luka
Sivljenje površine čokolade, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 439782 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sivljenje površine čokolade
(Whitish of chocolate surface)

Autori
Ivanović, Luka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
05.11

Godina
2009

Stranica
23

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
čokolada; cvjetanje masti
(chocolate; fat bloom)

Sažetak
Sivljenje površine čokolade predstavlja jedan od najvećih problema konditorske industrije. Sivljenje površine čokolade može se javiti kao posljedica migracije masti iz unutrašnjosti na površinu čokolade (tzv. masno sivljenje) što dovodi do gubitka sjaja površine ili kao posljedica stvaranja bijelog filma uslijed izdvajanja i kristalizacije šećera (tzv. šećerno sivljenje). Navedena pojava rezultat je složenog procesa koji se odvija u čokoladi tijekom stajanja proizvoda ili je posljedica lošeg vođenja tehnološkog procesa, korištenja neodgovarajućih sirovina te loših uvjeta skladištenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ivanović, Luka
Sivljenje površine čokolade, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Ivanović, L. (2009) 'Sivljenje površine čokolade', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivanovi\'{c}, Luka}, year = {2009}, pages = {23}, keywords = {\v{c}okolada, cvjetanje masti}, title = {Sivljenje povr\v{s}ine \v{c}okolade}, keyword = {\v{c}okolada, cvjetanje masti}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivanovi\'{c}, Luka}, year = {2009}, pages = {23}, keywords = {chocolate, fat bloom}, title = {Whitish of chocolate surface}, keyword = {chocolate, fat bloom}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font