Pregled bibliografske jedinice broj: 436346
Upgrading the safety and quality of sausages
Upgrading the safety and quality of sausages // Meat international, 19 (2009), 3; 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 436346 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Upgrading the safety and quality of sausages
Autori
Zdolec, Nevijo ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Filipović, Ivana ; Leskovar, Kristina ; Popelka, Peter ; Marcincak, Slavomir
Izvornik
Meat international (0924-7068) 19
(2009), 3;
12-13
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
fermented sausages; safety; quality
Sažetak
A study aimed to investigate the influence of non-indigenous bacteriocin-producing culture of Lactobacillus sakei on safety and quality of traditional fermented sausage. The sensory properties of sausages were improved, mainly acidity, tenderness and juiciness.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
Napomena
Rad je preuzet iz časopisa MESO (2008) vol. 10, broj 3 (str. 203-206). U časopisu Meat International objavljen je u kategoriji Golden Microscope Award.
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Nevijo Zdolec
(autor)
Ivana Filipović
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)
Mirza Hadžiosmanović
(autor)
Lidija Kozačinski
(autor)