Pregled bibliografske jedinice broj: 434235
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 18/19 (1992), 112-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 434235 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica
(Characteristics and quality factors of pork sides)
Autori
Berić, Branko ; Senčić, Đuro
Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 18/19
(1992);
112-116
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Kvaliteta svinjskih polovica ; genetski i paragenetski činioci
(Pork sides quality ; genetic and paragenetic factors)
Sažetak
Problem kvalitete svinjskih polovica u našoj zemlji vrlo je aktualan. Kvaliteta svinjskih polovica određena je nizom obilježja, koja se mjenjaju pod utjecajem brojnih genetskih i paragenetskih činilaca. Od genetskih činilaca u radu je opisan utjecaj pasmine, halotah- genotipa i spola, a od paragenetskih činilaca razmotren je utjecaj tjelesne mase, intenziteta porasta, temperature okoliša, te količine i sastava hrane. Pravilnim izborom genotipa i uvjeta proizvodnje, može se kvaliteta svinjskih polovica bitno popraviti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek