Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 434235

Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica


Berić, Branko; Senčić, Đuro
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 18/19 (1992), 112-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 434235 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica
(Characteristics and quality factors of pork sides)

Autori
Berić, Branko ; Senčić, Đuro

Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 18/19 (1992); 112-116

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Kvaliteta svinjskih polovica ; genetski i paragenetski činioci
(Pork sides quality ; genetic and paragenetic factors)

Sažetak
Problem kvalitete svinjskih polovica u našoj zemlji vrlo je aktualan. Kvaliteta svinjskih polovica određena je nizom obilježja, koja se mjenjaju pod utjecajem brojnih genetskih i paragenetskih činilaca. Od genetskih činilaca u radu je opisan utjecaj pasmine, halotah- genotipa i spola, a od paragenetskih činilaca razmotren je utjecaj tjelesne mase, intenziteta porasta, temperature okoliša, te količine i sastava hrane. Pravilnim izborom genotipa i uvjeta proizvodnje, može se kvaliteta svinjskih polovica bitno popraviti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Branko Berić (autor)

Avatar Url Đuro Senčić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Berić, Branko; Senčić, Đuro
Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 18/19 (1992), 112-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Berić, B. & Senčić, Đ. (1992) Obilježja i činitelji kvalitete svinjskih polovica. Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 18/19, 112-116.
@article{article, author = {Beri\'{c}, Branko and Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro}, year = {1992}, pages = {112-116}, keywords = {Kvaliteta svinjskih polovica, genetski i paragenetski \v{c}inioci}, journal = {Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji}, volume = {18/19}, issn = {0352-1346}, title = {Obilje\v{z}ja i \v{c}initelji kvalitete svinjskih polovica}, keyword = {Kvaliteta svinjskih polovica, genetski i paragenetski \v{c}inioci} }
@article{article, author = {Beri\'{c}, Branko and Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro}, year = {1992}, pages = {112-116}, keywords = {Pork sides quality, genetic and paragenetic factors}, journal = {Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji}, volume = {18/19}, issn = {0352-1346}, title = {Characteristics and quality factors of pork sides}, keyword = {Pork sides quality, genetic and paragenetic factors} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font