Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 434050

Fontanski sloj, teorija i primjena


Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven
Fontanski sloj, teorija i primjena // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 5-9 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 434050 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fontanski sloj, teorija i primjena
(Spouted bed, theory and applications)

Autori
Tripalo, Branko ; Ježek, Damir ; Brnčić, Mladen ; Bosiljkov, Tomislav ; Karlović, Sven

Izvornik
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam (1847-3423) 4 (2009); 5-9

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
fontanski sloj; fluidizacija
(spouted bed; fluidization)

Sažetak
U suvremenoj industriji se sve više koriste procesi i uređaji u kojima se koriste dvofazni sustavi. Primjena ovih sustava i uređaja daje široke mogućnosti unapređenja i primjene u praksi. U ovom radu prikazani su značajniji rezultati istraživanja vezanih za specifi čni oblik fl uidiziranog sloja fontanski sloj. Na osnovu dostupnih literaturnih podataka dat je pregled osnovnih defi nicija i podataka za najčešće upotrebljavane jednadžbe za proračun maksimalne visine fontanskog sloja, minimalne i maksimalne površinske brzine fontaniranja, srednjeg promjera mlaza u fontanskom sloju, pada tlaka i optimalnog kuta otvora konusa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581846-0717 - Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (Tripalo, Branko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven
Fontanski sloj, teorija i primjena // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 5-9 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Tripalo, B., Ježek, D., Brnčić, M., Bosiljkov, T. & Karlović, S. (2009) Fontanski sloj, teorija i primjena. Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4, 5-9.
@article{article, author = {Tripalo, Branko and Je\v{z}ek, Damir and Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Bosiljkov, Tomislav and Karlovi\'{c}, Sven}, year = {2009}, pages = {5-9}, keywords = {fontanski sloj, fluidizacija}, journal = {Hrvatski \v{c}asopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam}, volume = {4}, issn = {1847-3423}, title = {Fontanski sloj, teorija i primjena}, keyword = {fontanski sloj, fluidizacija} }
@article{article, author = {Tripalo, Branko and Je\v{z}ek, Damir and Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Bosiljkov, Tomislav and Karlovi\'{c}, Sven}, year = {2009}, pages = {5-9}, keywords = {spouted bed, fluidization}, journal = {Hrvatski \v{c}asopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam}, volume = {4}, issn = {1847-3423}, title = {Spouted bed, theory and applications}, keyword = {spouted bed, fluidization} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font