Pregled bibliografske jedinice broj: 42999
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe // Ambalaža, 5 (2000), 3; 13-18 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 42999 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe
(Selection of a food packaging materials: III - meat and fish)
Autori
Galić, Kata
Izvornik
Ambalaža 5
(2000), 3;
13-18
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Ambalažni materijali; meso; riba.
(Packaging materials; meat; fish.)
Sažetak
Odabirom adekvatnog ambalažnog materijala, koji će zaštititi proizvod od štetnih čimbenika iz okoline, moguće je produžiti vijek trajanja prehrambenih proizvoda. Ovdje se u prvom redu misli na utjecaj temperature, kisika, vlage, svjetla, kontaminanata i nepažljivog rukovanja. Prehrambeni proizvodi se razlikuju s obzirom na proces nastajanja i odvijanja kvarenja te je stoga potrebno definirati karakteristike ambalažnog materijala određivanjem kritičnih veličina koje utječu na promjenu kakvoće kao i čimbenika koji djeluju na njih. Ambalaža u ovom slučaju može samo odgoditi promjene na način da sa svojim barijernim svojstvima regulira neželjene promjene tijekom vremena čuvanja. S obzirom na navedeno, tematika rada je usmjerena na pakiranje mesnih i ribljih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA