Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 42991

Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća


Galić, Kata
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća // Ambalaža, 5 (2000), 2; 14-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 42991 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća
(Selection of a food packaging materials: II - fruits and vegetables)

Autori
Galić, Kata

Izvornik
Ambalaža 5 (2000), 2; 14-19

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Ambalažni materijali; povrće; voće;
(Packaging materials; vegetables; fruits)

Sažetak
Da bi se odabrao adekvatan ambalažni materijal, za pojedini prehrambeni proizvod, potrebno je uzeti u obzir niz čimbenika. U prvom redu potrebno je voditi računa o stabilnosti samog proizvoda odnosno sastojaka, poput proteina, masti i vitamina kod kojih može doći do neželjenih promjena kao posljedica izlaganja svjetlu, utjecaju kisika i promjeni aktiviteta vode samog proizvoda. Stabilnost proizvoda prema tome ovisi o njegovoj kemijskoj, biokemijskoj i fizičkoj prirodi na čiju stabilnost će značajan utjecaj imati i barijerne karakteristike ambalaže. Nadalje, potrebno je voditi računa i o čimbenicima iz okoline (kao što su temperatura, relativna vlaga, kisik i svjetlost) kojima je pakovanje izložene tijekom distribucije i skladištenja. U ovom radu je dat kratki pregled čimbenika koji odlučuju o odabiru ambalažnih materijala namijenjenih za pakiranje voća i povrća.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kata Galić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Galić, Kata
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća // Ambalaža, 5 (2000), 2; 14-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Galić, K. (2000) Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća. Ambalaža, 5 (2), 14-19.
@article{article, author = {Gali\'{c}, Kata}, year = {2000}, pages = {14-19}, keywords = {Ambala\v{z}ni materijali, povr\'{c}e, vo\'{c}e, }, journal = {Ambala\v{z}a}, volume = {5}, number = {2}, title = {Odabir ambala\v{z}nog materijala za pakiranje: II - vo\'{c}a i povr\'{c}a}, keyword = {Ambala\v{z}ni materijali, povr\'{c}e, vo\'{c}e, } }
@article{article, author = {Gali\'{c}, Kata}, year = {2000}, pages = {14-19}, keywords = {Packaging materials, vegetables, fruits}, journal = {Ambala\v{z}a}, volume = {5}, number = {2}, title = {Selection of a food packaging materials: II - fruits and vegetables}, keyword = {Packaging materials, vegetables, fruits} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font