Pregled bibliografske jedinice broj: 42985
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: I - proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: I - proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda // Ambalaža, 5 (2000), 1; 20-25 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 42985 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: I - proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda
(Selection of a food packaging materials: I - cereals, bakery and confectionery goods)
Autori
Galić, Kata
Izvornik
Ambalaža 5
(2000), 1;
20-25
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Konditorski proizvodi; ambalažni materijali; pekarski proizvodi; žitarice.
(Confectionery goods; packaging materials; bakery goods; cereals)
Sažetak
Glavna uloga ambalažnog materijala je zaštita proizvoda od vanjskih utjecaja i nehigijenskog rukovanja. Međutim ukoliko je proizvod kontaminiran prije pakiranja učinkovitost ambalaže je značajno umanjena. Ambalažni materijal ne samo da omogućuje produženu trajnost proizvoda, koji se u većini slučajeva zaštićuju i odgovarajućim tehnološkim postupcima, već i prezentira proizvod u obliku koji će privući pažnju kupca. U ovom radu predočeni su ambalažni materijali pogodni za pakiranje proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA