Pregled bibliografske jedinice broj: 419957
Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja junećeg mesa
Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja junećeg mesa, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 419957 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja junećeg mesa
(Effect of mixtures of sorbitol and sucrose on initial freezing point of eggs and surimi of chicken)
Autori
Jambešić, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
24.04
Godina
2003
Stranica
59
Mentor
Kovačević, Dragan
Ključne riječi
početna temperatura zamrzavanja; DTA; jaja; surimi piletine; sorbitol; saharoza
(initial freezing point; DTA; egg melange; surimi of chicken; sorbitol; sucrose)
Sažetak
Diferencijalnom termičkom analizom (DTA) određena je početna temperatura zamrzavanja Ti uzoraka surimija pripremljenog od piletine i melanža jaja koji su u različitim masenim omjerima(w = 1 do 10%) do pomiješani s smjesom sorbitola i saharoze ( w(sorbitola)/ w(sahroze)= 1:1)...
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113008
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Dragan Kovačević
(mentor)