Pregled bibliografske jedinice broj: 419913
Određivanje prividne entalpije mesa i ribe kvantitativnom diferencijalnom termičkom analizom (DTA)
Određivanje prividne entalpije mesa i ribe kvantitativnom diferencijalnom termičkom analizom (DTA), 2002., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 419913 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje prividne entalpije mesa i ribe kvantitativnom diferencijalnom termičkom analizom (DTA)
(Determination of apparent enthalpy of meat and fish by quantitative differential thermal analysis (DTA))
Autori
Mastanjević, Krešimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
15.03
Godina
2002
Stranica
54
Mentor
Kovačević, Dragan
Ključne riječi
prividna entalpija; početna temperatura zamrzavanja; DTA; srdela; ovčji but; pureći zabatak; svinjska lopatica
(apparent enthalpy; initial freezing point; DTA; pilchard; mutton round; turkey uper leg; pork shoulder)
Sažetak
U ovom radu prikazani su rezultati određivanja početne temperature zamrzavanja Ti i prividne entalpije H različitih uzoraka mesa i ribe (srdela, ovčji but, pureći zabatak, svinjska lopatica) primjenom diferecijalne termičke analize (DTA)...
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija