Pregled bibliografske jedinice broj: 419910
Djelovanje polidekstroze na počtetnu temperaturu zamrzavanja jaja
Djelovanje polidekstroze na počtetnu temperaturu zamrzavanja jaja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 419910 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Djelovanje polidekstroze na počtetnu temperaturu zamrzavanja jaja
(Effect of polydextrose on initial freezing point of egg)
Autori
Gale, Mirjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
08.11
Godina
2001
Stranica
64
Mentor
Kovačević, Dragan
Ključne riječi
početna temperatura zamrzavanja; DTA; jaja; polidekstroza
(initial freezing point; DTA; egg; polydextrose)
Sažetak
Diferencijalnom termičkom analizom (DTA) određena je početna temperatura zamrzavanja Ti uzoraka jaja (melanža, bjelanjka i žumanjka) koji su u različitim masenim omjerima pomiješani s polidekstrozom (w = 1 do 10%)...
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113008
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Dragan Kovačević
(mentor)