Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 417588

Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja


Mišković, Maja
Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 417588 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja
(Changes of phenolics and antioxidant activity in strawberry jams after 6 months storage)

Autori
Mišković, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
02.02

Godina
2007

Stranica
64

Mentor
Branka Levaj

Ključne riječi
fenoli ; antioksidativna aktivnost ; marmelada ; jagoda ; skladištenje
(phenolics ; antioxidant activity ; strawberry ; jam ; storage)

Sažetak
U ovom radu ispitivan je fizikalno – kemijski sastav i antioksidativna aktivnost niskokaloričnih marmelada od jagoda sorti Marmolada (iz konvencionalnog i ekološkog uzgoja) te Honeoye, Clery i NF 421 (iz konvencionalnog uzgoja) koje su skladištene 6 mjeseci. Marmelade su kuhane u vakuum – kuhaču. U analiziranim marmeladama količina topljive suhe tvari se nije bitno promijenila, a i kod pH vrijednosti promjena je bila minimalna. Količina ukupnih fenola, neflavonoida, flavonoida i antocijana se smanjila kod svih sorti, kao i antioksidativne aktivnosti koja je određena pomoću 3 različite metode.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Mišković, Maja
Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mišković, M. (2007) 'Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mi\v{s}kovi\'{c}, Maja}, year = {2007}, pages = {64}, keywords = {fenoli, antioksidativna aktivnost, marmelada, jagoda, skladi\v{s}tenje}, title = {Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladi\v{s}tenja}, keyword = {fenoli, antioksidativna aktivnost, marmelada, jagoda, skladi\v{s}tenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mi\v{s}kovi\'{c}, Maja}, year = {2007}, pages = {64}, keywords = {phenolics, antioxidant activity, strawberry, jam, storage}, title = {Changes of phenolics and antioxidant activity in strawberry jams after 6 months storage}, keyword = {phenolics, antioxidant activity, strawberry, jam, storage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font