Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 411590

Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja


Skendrović Babojelić, Martina; Kovač, Ana; Šindrak, Zoran; Voća, Sandra
Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja // Pomologia Croatica, 14 (2008), 2; 143-150 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 411590 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja
(Effects of prestorage heat treatments on Satsuma mandarin fruits (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) quality after storage)

Autori
Skendrović Babojelić, Martina ; Kovač, Ana ; Šindrak, Zoran ; Voća, Sandra

Izvornik
Pomologia Croatica (1330-6626) 14 (2008), 2; 143-150

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
mandarina unshiu; toplinski predtretman; gubitak na težini; kakvoća ploda
('Owari' Satsuma mandarin; hot water dipping pre-treatment; fruit weight loss; mandarin fruit quality)

Sažetak
Istraživan je utjecaj toplinskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48°C (HWD 48) i 52°C (HWD 52) te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi 1 oC. Dobiveni rezultati upućuju da je kod plodova tretiranih toplom vodom došlo do manjeg gubitka na težini u odnosu na kontrolu, a utvrđen je signifikantan utjecaj predtretmana na kakvoću plodova. Boljim predtretmanom se pokazao HWD 48 čijom su se primjenom postigli najmaji gubitci plodova na težini, a zadržali zadovoljavajuću kakvoću.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3566 - Biokemijske i histološke promjene u plodovima mandarine tijekom skladištenja

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Skendrović Babojelić, Martina; Kovač, Ana; Šindrak, Zoran; Voća, Sandra
Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja // Pomologia Croatica, 14 (2008), 2; 143-150 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Skendrović Babojelić, M., Kovač, A., Šindrak, Z. & Voća, S. (2008) Kakvoća toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladištenja. Pomologia Croatica, 14 (2), 143-150.
@article{article, author = {Skendrovi\'{c} Babojeli\'{c}, Martina and Kova\v{c}, Ana and \v{S}indrak, Zoran and Vo\'{c}a, Sandra}, year = {2008}, pages = {143-150}, keywords = {mandarina unshiu, toplinski predtretman, gubitak na te\v{z}ini, kakvo\'{c}a ploda}, journal = {Pomologia Croatica}, volume = {14}, number = {2}, issn = {1330-6626}, title = {Kakvo\'{c}a toplinski tretiranih plodova mandarine (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) nakon skladi\v{s}tenja}, keyword = {mandarina unshiu, toplinski predtretman, gubitak na te\v{z}ini, kakvo\'{c}a ploda} }
@article{article, author = {Skendrovi\'{c} Babojeli\'{c}, Martina and Kova\v{c}, Ana and \v{S}indrak, Zoran and Vo\'{c}a, Sandra}, year = {2008}, pages = {143-150}, keywords = {'Owari' Satsuma mandarin, hot water dipping pre-treatment, fruit weight loss, mandarin fruit quality}, journal = {Pomologia Croatica}, volume = {14}, number = {2}, issn = {1330-6626}, title = {Effects of prestorage heat treatments on Satsuma mandarin fruits (Citrus unshiu Marc., cv. Owari) quality after storage}, keyword = {'Owari' Satsuma mandarin, hot water dipping pre-treatment, fruit weight loss, mandarin fruit quality} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font