Pregled bibliografske jedinice broj: 410122
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
CROSBI ID: 410122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija
(Implementation of ISO 22000:2005 standard into fruit brandy production)
Autori
Novosel, Damir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki
Mjesto
Zagreb
Datum
08.05
Godina
2008
Stranica
60
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
HACCP; ISO 22000; sigurnost hrane; voćna rakija
(food safety; fruit brandy; HACCP; ISO 22000)
Sažetak
Unutar ovog rada opisan je dio procesa implementacije sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenog na Normi ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija. U radu je obrađen dio koji se odnosi na preduvjetne programe i HACCP načela. Cilj ovog rada biti će pokazati na primjeru proizvodnje voćne rakije viljamovke kako implementacija Norme ISO 22000:2005 osigurava proizvodnju sigurne hrane i ukazati na njezinu važnost za cijeli sustav upravljanja sigurnošću hrane. Rad je izrađen u obiteljskom obrtu „ MDM Perković” koji se između ostalog bavi i proizvodnjom voćnih rakija. Implementacija norme i interni audit provedeni su u suradnji s konzultantskom kućom a certifikacijski audit je provela akreditirana certifikacijska kuća. Pri certifikacijskom auditu auditori su uočili manje nesukladnosti i dali smjernice za poboljšanje sustava, koje bi se trebale provesti kroz godinu dana, odnosno do slijedećeg certifikacijskog audita.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
Diplomand Novosel Damir nije na listi znanstvenika
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2737 - Stabilnost bioaktivnih sastojaka grožđa i vina
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Mara Banović
(mentor)