Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 410122

Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija


Novosel, Damir
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 410122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija
(Implementation of ISO 22000:2005 standard into fruit brandy production)

Autori
Novosel, Damir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
08.05

Godina
2008

Stranica
60

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
HACCP; ISO 22000; sigurnost hrane; voćna rakija
(food safety; fruit brandy; HACCP; ISO 22000)

Sažetak
Unutar ovog rada opisan je dio procesa implementacije sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenog na Normi ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija. U radu je obrađen dio koji se odnosi na preduvjetne programe i HACCP načela. Cilj ovog rada biti će pokazati na primjeru proizvodnje voćne rakije viljamovke kako implementacija Norme ISO 22000:2005 osigurava proizvodnju sigurne hrane i ukazati na njezinu važnost za cijeli sustav upravljanja sigurnošću hrane. Rad je izrađen u obiteljskom obrtu „ MDM Perković” koji se između ostalog bavi i proizvodnjom voćnih rakija. Implementacija norme i interni audit provedeni su u suradnji s konzultantskom kućom a certifikacijski audit je provela akreditirana certifikacijska kuća. Pri certifikacijskom auditu auditori su uočili manje nesukladnosti i dali smjernice za poboljšanje sustava, koje bi se trebale provesti kroz godinu dana, odnosno do slijedećeg certifikacijskog audita.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Diplomand Novosel Damir nije na listi znanstvenika



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2737 - Stabilnost bioaktivnih sastojaka grožđa i vina

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Novosel, Damir
Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Novosel, D. (2008) 'Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Novosel, Damir}, year = {2008}, pages = {60}, keywords = {HACCP, ISO 22000, sigurnost hrane, vo\'{c}na rakija}, title = {Implementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju vo\'{c}nih rakija}, keyword = {HACCP, ISO 22000, sigurnost hrane, vo\'{c}na rakija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Novosel, Damir}, year = {2008}, pages = {60}, keywords = {food safety, fruit brandy, HACCP, ISO 22000}, title = {Implementation of ISO 22000:2005 standard into fruit brandy production}, keyword = {food safety, fruit brandy, HACCP, ISO 22000}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font