Pregled bibliografske jedinice broj: 406790
Utjecaj nivoa proteina u tovu svinja
Utjecaj nivoa proteina u tovu svinja, 2009., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 406790 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj nivoa proteina u tovu svinja
(The influence of protein level in pigs brood)
Autori
Korman, Zoran
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
20.04
Godina
2009
Stranica
37
Mentor
Steiner, Zvonimir
Ključne riječi
svinja ; hrana ; bjelančevina
(pigs ; feed ; protein)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je usporediti u kojoj mjeri viša razina sirovih bjelančevina u hrani tovnih svinja utječe na proizvodne pokazatelje. U pregledu literature navode se paragenetski parametri, s naglaskom na hranidbenu vrijednost krmiva i komponiranje obroka tovnih svinja. U radu su komparirane dvije skupine u kojoj je prva skupina bila na razini 17/15 % sir. bjelančevina, a druga na 15/13 % sir. bjelančevina. Iz rezultata istraživanja je evidentno da je viša razina bjelančevina doprinjela većem prosječnom dnevnom prirastu, manjem utrošku hrane i boljoj konverziji hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-079-0793448-3598 - Čiste hranjive tvari u optimalizaciji obroka monogastričnih životinja (Domaćinović, Matija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Zvonimir Steiner
(mentor)