Pregled bibliografske jedinice broj: 4040
Ambalaža za pekarske proizvode
Ambalaža za pekarske proizvode // Hrvatski pekar, 4 (1996), 17; 18-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 4040 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ambalaža za pekarske proizvode
(Packaging materials for bakery products)
Autori
Galić, Kata ; Ciković, Nada
Izvornik
Hrvatski pekar (1330-1977) 4
(1996), 17;
18-24
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
ambalaža; pekarski proizvodi; interakcija ambalaža/pekarski proizvod
(packaging materials; bakery products; bakery products/packaging interaction)
Sažetak
Zahtjevi tržišta potakli su prehrambenu industriju na povećanje asortimana proizvoda koji moraju svoju visoku kakvoću zadržati kroz određeno razdoblje skladištenja. Pakiranje kruha i drugih pekarskih proizvoda omogućilo je održavanje kakvoće gotovih proizvoda kroz dulje vrijeme kao i distribuciju na veće udaljenosti. Tome pridonose i sve strožiji higijenski zahtjevi te proizvodnja kruha na kriške.
Izvorni jezik
Hrvatski