Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 403043

PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA


Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Pliestić, Stjepan; Novak, Bruno
PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA // 20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08. / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 56-57 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 403043 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA
(CHANGES IN THE NUTRITIONAL VALUE OF RED AND ORANGE SWEET POTATO DURING STORAGE)

Autori
Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Pliestić, Stjepan ; Novak, Bruno

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08. / Pliestić, Stjepan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008, 56-57

ISBN
978-953-6135-76-9

Skup
20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08.

Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 18.11.2008. - 20.11.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
batat; kemijski sastav; skladištenje
(sweet potato; chemical composition; storage)

Sažetak
Zadebljali korijeni crvenog i narančastog batata skladišteni su na prosječnoj temperaturi od 15, 28 stupnjeva C i relativnoj vlagi zraka od 72, 58% tijekom 180 dana.U svježim korijenima, te tijekom skladištenja batata svakih 30 dana određivan je osnovni kemijski sastav, te je praćena promijena mase. Iz dobivenih rezultata gubitka mase dobivene su prosječne krivulje koje su modelirane linearnom regresijom, te je zaključeno da su korijeni narančastog batata intenzivnije gubili masu tijekom skladištenja.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782133-2136 - Vrednovanje tehnologija uzgoja suptropskih kultura batata i jama
178-1652017-0585 - Identifikacija samooporavljivih procesa u biološkim materijalima (Pliestić, Stjepan, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Bruno Novak (autor)

Avatar Url Stjepan Pliestić (autor)

Avatar Url Sandra Voća (autor)

Avatar Url Nadica Dobričević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Pliestić, Stjepan; Novak, Bruno
PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA // 20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08. / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 56-57 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Dobričević, N., Voća, S., Pliestić, S. & Novak, B. (2008) PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARANČASTOG BATATA TIJEKOM SKLADIŠTENJA. U: Pliestić, S. (ur.)20.Hrvatski i 3. Međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju, ZRNKO 08..
@article{article, author = {Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Vo\'{c}a, Sandra and Pliesti\'{c}, Stjepan and Novak, Bruno}, editor = {Pliesti\'{c}, S.}, year = {2008}, pages = {56-57}, keywords = {batat, kemijski sastav, skladi\v{s}tenje}, isbn = {978-953-6135-76-9}, title = {PROMJENE NUTRITIVNIH VRIJEDNOSTI CRVENOG I NARAN\v{C}ASTOG BATATA TIJEKOM SKLADI\v{S}TENJA}, keyword = {batat, kemijski sastav, skladi\v{s}tenje}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Vo\'{c}a, Sandra and Pliesti\'{c}, Stjepan and Novak, Bruno}, editor = {Pliesti\'{c}, S.}, year = {2008}, pages = {56-57}, keywords = {sweet potato, chemical composition, storage}, isbn = {978-953-6135-76-9}, title = {CHANGES IN THE NUTRITIONAL VALUE OF RED AND ORANGE SWEET POTATO DURING STORAGE}, keyword = {sweet potato, chemical composition, storage}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font