Pregled bibliografske jedinice broj: 401263
Hrvatski autohtoni proizvodi
Hrvatski autohtoni proizvodi
Osijek: Poljoprivredni, 2007
CROSBI ID: 401263 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hrvatski autohtoni proizvodi
(Croatian indigenous products)
Autori
Bukvić, Željko ; Kralik, Davor ; Milaković, Zlata
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Poljoprivredni
Grad
Osijek
Godina
2007
Stranica
102
ISBN
978-953-6331-55-0
Ključne riječi
autohtoni proizvodi
(indigenous products)
Sažetak
Autohtone proizvode koristimo kao emotivni naboj, ali nipošto kao nadomjestak za inoferionost u kvaliteti, količini, ideji, odabiru. Hrvatska se najviše brani i najbolje osvaja standardima koji se ne razlikuju od europskih/ svjetskih:Boris Ljubičić. U RH, radi njezinih klimatskih i zemljopisnih različitosti, takve prehranbene proizvode, čije posebne karakteristike proizlaze iz načina proizvodnje, vrijednosti sastojaka, prerade sirovina i podnjeblja iz kojeg dolaze, potrebito je zaštititi oznakama tradicionalnog ugleda i zeljopisnog porijekla.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Sveučilište u Osijeku - Odjel za biologiju