Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 400826

Općenito o HACCP sustavu


Babić, Jurislav
Općenito o HACCP sustavu // I. regionalni seminar o HACCP sustavu
Osijek, Hrvatska, 2007. (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 400826 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Općenito o HACCP sustavu
(General principles of HACCP system)

Autori
Babić, Jurislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Skup
I. regionalni seminar o HACCP sustavu

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 20.11.2007

Vrsta sudjelovanja
Plenarno

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
HACCP; sigurnost hrane
(HACCP; food safety)

Sažetak
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) – analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli te nadzoru cijelog sustava. Primjenjiv je u svim procesima proizvodnje pripreme, posluživanja i distribucije hrane. Implementacija HACCP sustava obuhvaća sljedeće aktivnosti: analizu stanja u smislu detaljnog pregleda i opisa postojećeg stanja objekta i procesa, prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka, identifikaciju opasnosti, definiranje kritičnih kontrolnih točaka, kritičnih granica i korektivnih mjera, izradu potrebnih radnih uputa, standardnih postupaka i procedura, teoretsku i praktičnu edukacija osoblja, izradu i uvođenje potrebnih evidencija, verifikaciju sustava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Babić, Jurislav
Općenito o HACCP sustavu // I. regionalni seminar o HACCP sustavu
Osijek, Hrvatska, 2007. (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Babić, J. (2007) Općenito o HACCP sustavu. U: I. regionalni seminar o HACCP sustavu.
@article{article, author = {Babi\'{c}, Jurislav}, year = {2007}, keywords = {HACCP, sigurnost hrane}, title = {Op\'{c}enito o HACCP sustavu}, keyword = {HACCP, sigurnost hrane}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Babi\'{c}, Jurislav}, year = {2007}, keywords = {HACCP, food safety}, title = {General principles of HACCP system}, keyword = {HACCP, food safety}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font