Pregled bibliografske jedinice broj: 400826
Općenito o HACCP sustavu
Općenito o HACCP sustavu // I. regionalni seminar o HACCP sustavu
Osijek, Hrvatska, 2007. (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 400826 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Općenito o HACCP sustavu
(General principles of HACCP system)
Autori
Babić, Jurislav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
I. regionalni seminar o HACCP sustavu
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 20.11.2007
Vrsta sudjelovanja
Plenarno
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
HACCP; sigurnost hrane
(HACCP; food safety)
Sažetak
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) – analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli te nadzoru cijelog sustava. Primjenjiv je u svim procesima proizvodnje pripreme, posluživanja i distribucije hrane. Implementacija HACCP sustava obuhvaća sljedeće aktivnosti: analizu stanja u smislu detaljnog pregleda i opisa postojećeg stanja objekta i procesa, prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka, identifikaciju opasnosti, definiranje kritičnih kontrolnih točaka, kritičnih granica i korektivnih mjera, izradu potrebnih radnih uputa, standardnih postupaka i procedura, teoretsku i praktičnu edukacija osoblja, izradu i uvođenje potrebnih evidencija, verifikaciju sustava.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija