Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 388976

Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji


Bošković, Desimir; Težak, Ana; Saftić, Darko
Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji // Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources / Cvijetanović, Drago et. al (ur.).
Beograd: Dis Public, 2008. str. 536-544 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 388976 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji
(Valorization of autochthonous and organic Istrian products in tourism consumption)

Autori
Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources / Cvijetanović, Drago et. al - Beograd : Dis Public, 2008, 536-544

ISBN
978-86-82121-59-6

Skup
International scientific meeting Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources

Mjesto i datum
Beograd, Srbija, 04.12.2008. - 05.12.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
autohtoni proizvodi; Istra; ekološka proizvodnja; tržište; marketing
(autochthonous products; Istria; organic farming; market; marketing)

Sažetak
Cilj rada je utvrditi koji su to tipični autohtoni istarski proizvodi, koja su njihova osnovna obilježja, stavovi i mišljenje turista o tim proizvodima, poznavanje tih proizvoda, zadovoljstvo kvalitetom i geografskim porijeklom, cijenama i konkurentnošću ponude ovih proizvoda. Osim provedenih istraživanja koja se odnose na tipične autohtone istarske proizvode koja imaju obilježja ekoloških proizvoda, autori ovog rada tijekom 2007. i 2008. godine proveli su anketno istraživanje turista u Istri koje je kao jedan od ciljeva imalo ispitivanje stavova i preferencija turista za ekološki proizvedenom hranom. Istraživanja su potvrdila hipotezu o velikoj zainteresiranosti turista za ekološki proizvedenom hranom, njihovoj spremnosti da je plate znatno više u odnosu na konvencionalno proizvedenu hranu. Međutim, i pored ekološke očuvanosti proizvodnih resursa i mogućnosti plasmana, ponuda ekološki proizvedene hrane je nezadovoljavajuća. Stav je autora da bez odgovarajuće strategije marketinga, povezivanja proizvođača, trgovine i hotelijera nema niti uspješne proizvodnje i plasmana autohtonih i ekoloških proizvoda u turističkoj ponudi istarske destinacije. U odnosu na trendove potražnje ekološki proizvedena hrane mora naći svoje mjesto u turističkoj ponudi Istre, prvenstveno u objektima viših kategorija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč


Citiraj ovu publikaciju:

Bošković, Desimir; Težak, Ana; Saftić, Darko
Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji // Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources / Cvijetanović, Drago et. al (ur.).
Beograd: Dis Public, 2008. str. 536-544 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bošković, D., Težak, A. & Saftić, D. (2008) Valorizacija autohtonih i ekoloških proizvoda Istre u turističkoj potrošnji. U: Cvijetanović, D. (ur.)Multifunctional agriculture and rural development – rural development and (un)limited resources.
@article{article, author = {Bo\v{s}kovi\'{c}, Desimir and Te\v{z}ak, Ana and Safti\'{c}, Darko}, editor = {Cvijetanovi\'{c}, D.}, year = {2008}, pages = {536-544}, keywords = {autohtoni proizvodi, Istra, ekolo\v{s}ka proizvodnja, tr\v{z}i\v{s}te, marketing}, isbn = {978-86-82121-59-6}, title = {Valorizacija autohtonih i ekolo\v{s}kih proizvoda Istre u turisti\v{c}koj potro\v{s}nji}, keyword = {autohtoni proizvodi, Istra, ekolo\v{s}ka proizvodnja, tr\v{z}i\v{s}te, marketing}, publisher = {Dis Public}, publisherplace = {Beograd, Srbija} }
@article{article, author = {Bo\v{s}kovi\'{c}, Desimir and Te\v{z}ak, Ana and Safti\'{c}, Darko}, editor = {Cvijetanovi\'{c}, D.}, year = {2008}, pages = {536-544}, keywords = {autochthonous products, Istria, organic farming, market, marketing}, isbn = {978-86-82121-59-6}, title = {Valorization of autochthonous and organic Istrian products in tourism consumption}, keyword = {autochthonous products, Istria, organic farming, market, marketing}, publisher = {Dis Public}, publisherplace = {Beograd, Srbija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font