Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 382757

Prinos i kakvoća zrna novog kultivara ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom


Uher, Darko; Štafa, Zvonimir; Blažinkov, Mihaela; Pisačić, Ana, Županac, Gordana
Prinos i kakvoća zrna novog kultivara ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom // Zbornik radova / Sonja Moric i Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 657-661 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 382757 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prinos i kakvoća zrna novog kultivara ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom
(Yield and quality of new winter pea cv. Maksimirski rani and wheat mixture)

Autori
Uher, Darko ; Štafa, Zvonimir ; Blažinkov, Mihaela ; Pisačić, Ana, Županac, Gordana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova / Sonja Moric i Zdenko Lončarić - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009, 657-661

Skup
44.hrvatski i 4. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 16.02.2009. - 20.02.2009

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ozimi grašak; bakterizacija; prihrana dušikom; prinos zrna; kakvoća
(winter pea; inoculation; nitrogen top-dressing; grain yield; quality)

Sažetak
Dvogodišnjim istraživanjima (2005-2006) utvrđivana su svojstva i prinos ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom cv. Sana. Prije sjetve izvršena je predsjetvena bakterizacija sjemena graška sojem Rhizobium leguminosarum bv. viciae 1001 iz zbirke Zavoda za mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Najveći broj zrna po biljci graška (58) je utvrđen na bakteriziranoj varijanti. Najveća masa 1000 zrna (130 g) i masa zrna po biljci graška (7, 49 g) također je utvrđena na bakteriziranoj varijanti. Prosječni prinosi zrna graška cv. Maksimirski rani iznosili su od 2949 kg ha-1 (kontrola) do 3353 kg ha-1 (bakterizacija). Na osnovici ovih istraživanja moņ emo zaključiti da je najveći prinos zrna (3353 kg ha-1) i sirovih bjelančevina (833 kg ha-1) ostvaren sjetvom bakteriziranog zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3587 - Nove tehnologije u proizvodnji graška i grahorice za potrebe stočarstva (Uher, Darko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zvonimir Štafa (autor)

Avatar Url Darko Uher (autor)

Avatar Url Mihaela Blažinkov (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Uher, Darko; Štafa, Zvonimir; Blažinkov, Mihaela; Pisačić, Ana, Županac, Gordana
Prinos i kakvoća zrna novog kultivara ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom // Zbornik radova / Sonja Moric i Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 657-661 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Uher, D., Štafa, Z., Blažinkov, M. & Pisačić, Ana, Županac, Gordana (2009) Prinos i kakvoća zrna novog kultivara ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom. U: Sonja Moric i Zdenko Lončarić (ur.)Zbornik radova.
@article{article, author = {Uher, Darko and \v{S}tafa, Zvonimir and Bla\v{z}inkov, Mihaela}, year = {2009}, pages = {657-661}, keywords = {ozimi gra\v{s}ak, bakterizacija, prihrana du\v{s}ikom, prinos zrna, kakvo\'{c}a}, title = {Prinos i kakvo\'{c}a zrna novog kultivara ozimog gra\v{s}ka cv. Maksimirski rani u smjesi s p\v{s}enicom}, keyword = {ozimi gra\v{s}ak, bakterizacija, prihrana du\v{s}ikom, prinos zrna, kakvo\'{c}a}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Uher, Darko and \v{S}tafa, Zvonimir and Bla\v{z}inkov, Mihaela}, year = {2009}, pages = {657-661}, keywords = {winter pea, inoculation, nitrogen top-dressing, grain yield, quality}, title = {Yield and quality of new winter pea cv. Maksimirski rani and wheat mixture}, keyword = {winter pea, inoculation, nitrogen top-dressing, grain yield, quality}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font