Pregled bibliografske jedinice broj: 382710
Sirovinska svojstva i suho soljenje goveđih koža
Sirovinska svojstva i suho soljenje goveđih koža, 2009., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 382710 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sirovinska svojstva i suho soljenje goveđih koža
(Feedstock characteristic and preservation in salt of cow-skin)
Autori
Semren, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.02
Godina
2009
Stranica
27
Mentor
Džaja, Petar ; Maltar-Strmečki, Nadica
Ključne riječi
sirove kože; papkari; svojstva
(raw skin; hoofed animals; characteristics)
Sažetak
Životinjske kože služe kao krznarske sirovine. Utjecaj proizvodnje na sirovinska svojstva životinjskih koža utječe na vrijednost pojedine vrste kože. Stoga je u ovom diplomskom radu dan je pregled svojstava sirove kože: građa, kemijska i fizikalna svojstva kože. Uz načine konzerviranja i skladištenja sirovih koža, u radu su razmatrana i oštečenja na krznarskim sirovinama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb