Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 375916

Razlike u sadržaju antioksidativnih spojeva plodova trešanja


Balać, Igor
Razlike u sadržaju antioksidativnih spojeva plodova trešanja, 2008., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 375916 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razlike u sadržaju antioksidativnih spojeva plodova trešanja
(Difference in content of antioxidant compounds in sweet cherry fruits)

Autori
Balać, Igor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.12

Godina
2008

Stranica
36

Mentor
Voća, Sandra

Ključne riječi
Prunus avium L.; sorte Karina; Regina; Creska i Stella; vitamin C; fenoli; antocijani; antioksidacijska aktivnost
(Prunus avium L; species Karina; Regina; Creska; Stella; vitamin c; anthocyans; phenols; antioxidant activity)

Sažetak
Provedeno je istraživanje na sortama Regina, Karina, Creska i Stella uzgojenim na području mediteranske i kontinentalne Hrvatske. Sorte Regina i Karina uzgojene su na lokalitetu znanstveno - nastavnog poligona Jazbina, a Creska i Stella na lokalitetu otoka Cresa. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi sadržaj vitamina C, ukupnih antocijana i ukupnih fenola te ukupnu antioksidacijsku aktivnost u plodovima trešanja istraživanih sorta. Na temelju dobivenih rezultata i provedene statističke analize možemo zaključiti da postoje bitne razlike u količinama navedenih parametara u istraživanim klimatskih uvjetima. Po dobivenim podacima se vidi da kontinentalne sorte sadrže više antioksidacijskih tvari. Sve dobivene vrijednosti bile su u zadovoljavajućim granicama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sandra Voća (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Balać, Igor
Razlike u sadržaju antioksidativnih spojeva plodova trešanja, 2008., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Balać, I. (2008) 'Razlike u sadržaju antioksidativnih spojeva plodova trešanja', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bala\'{c}, Igor}, year = {2008}, pages = {36}, keywords = {Prunus avium L., sorte Karina, Regina, Creska i Stella, vitamin C, fenoli, antocijani, antioksidacijska aktivnost}, title = {Razlike u sadr\v{z}aju antioksidativnih spojeva plodova tre\v{s}anja}, keyword = {Prunus avium L., sorte Karina, Regina, Creska i Stella, vitamin C, fenoli, antocijani, antioksidacijska aktivnost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bala\'{c}, Igor}, year = {2008}, pages = {36}, keywords = {Prunus avium L, species Karina, Regina, Creska, Stella, vitamin c, anthocyans, phenols, antioxidant activity}, title = {Difference in content of antioxidant compounds in sweet cherry fruits}, keyword = {Prunus avium L, species Karina, Regina, Creska, Stella, vitamin c, anthocyans, phenols, antioxidant activity}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font