Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 374876

Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu


Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu / Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija (ur.). Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2009 (zbornik)


CROSBI ID: 374876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu
(Tourist as a guest - contributions to culinary tourism)

Urednik/ci
Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija

Prevoditelji
Mitin, Darko

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, znanstvena

Izdavač
Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)

Grad
Zagreb

Godina
2009

Stranica
137

ISBN
978-953-6020-43-9

Ključne riječi
etnologija ; kulinarski turizam
(ethnology ; culinary tourism)

Sažetak
Knjiga je zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, koji je održan 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu u okviru izložbe "Svijet hrane u Hrvatskoj". Izložba odašilje slikovne poruke pa smo doživljaj kulinarske prošlosti željeli shvatiti kao svojevrsnu inspiraciju novom stanju kulinarskog turizma. Jedanaest radova sa skupa pomoći će u traženju novih proizvoda turističke industrije. Antropologija hrane zbog specifičnosti predmeta istraživanja traži od nas meku granicu između urbanog i ruralnog proizvoda, između turista i gosta za stolom. Tekstovi su raznolike analitičke i interpretacijske razine. Predmet istraživanja (hrana) zaziva multidisciplinarni pristup pa je i to jedan od razloga ovakve raznovrsnosti, no češćim pojavljivanjem ove teme u etnološkoj javnosti stavovi će se postepeno izcizelirati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Etnologija i antropologija

Napomena
Zbornik radova sa skupa Turist za stolom -
tradicionalna ishodišta gostoljublja, održanog 23. i
24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu.



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-189-1890667-0660 - Kultura prehrane u ozračju društvenih promjena 20. i početka 21. stoljeća (Belaj, Melanija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb

Profili:

Avatar Url Melanija Belaj (urednik)

Avatar Url Nives Beljak (urednik)


Citiraj ovu publikaciju:

Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu / Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija (ur.). Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2009 (zbornik)
Rittig-Beljak, N. & Belaj, M. (ur.) (2009) Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu. Zagreb, Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF).
@book{book, translator = {Mitin, Darko}, year = {2009}, pages = {137}, keywords = {etnologija, kulinarski turizam}, isbn = {978-953-6020-43-9}, title = {Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu}, keyword = {etnologija, kulinarski turizam}, publisher = {Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)}, publisherplace = {Zagreb} }
@book{book, translator = {Mitin, Darko}, year = {2009}, pages = {137}, keywords = {ethnology, culinary tourism}, isbn = {978-953-6020-43-9}, title = {Tourist as a guest - contributions to culinary tourism}, keyword = {ethnology, culinary tourism}, publisher = {Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font