Pregled bibliografske jedinice broj: 362109
Razlike u mesnatosti svinja pri različitim načinima određivanja
Razlike u mesnatosti svinja pri različitim načinima određivanja // 36. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Sitograf d.o.o. za grafičke usluge, 2000. str. 235-235 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 362109 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razlike u mesnatosti svinja pri različitim načinima određivanja
(Difference in predicting swine meatiness as a result of different measurements)
Autori
Uremović, Marija ; Hrabak, Vedran ; Uremović, Zvonimir ; Luković, Zoran ; Ambrušec, Ljubica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
36. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
/ Kovačević, Vlado - Osijek : Sitograf d.o.o. za grafičke usluge, 2000, 235-235
ISBN
953-6331-15-2
Skup
36. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 22.02.2000. - 25.02.2000
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
svinje; mesnatost; metoda mjerenja
(pigs; meatiness; measurements method)
Sažetak
Selekcija na povećanje mesnatosti svinja može biti opravdana ako se svinje plaćaju po mesnatosti. Brzim metodama procjene mesnatosti svinjskih polovica na liniji klanja teško je mjerenjima na 1 ili 2 točke dobiti visoku točnost procjene mesnatosti. Težiti dobivanju što je moguće veće točnosti procjene mesnatosti ekonomski je opravdano.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb