Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 358827

Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda


Kovačić, Edita
Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 358827 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda
(The influence of packaging material and packaging method on dry meat sausage products)

Autori
Kovačić, Edita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
20.05

Godina
2008

Stranica
74

Mentor
Galić, Kata

Ključne riječi
ambalažni materijali; pakiranje; inertna atmosfera; vakuum; trajnost; kobasica
(packaging materials; nitrogen atmosphere packaging; vacuum packaging; shelf life; fermented sausages)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je utvrđivanje roka valjanosti trajne kobasice Danica Zimska pakirane u inertnoj atmosferi dušika (100% N2) i vakuumskom pakiranju tijekom čuvanja pri različitim temperaturama: 3°C&plusmn ; 1 , 20°C &plusmn ; 2 i 37°C&plusmn ; 0 .U tu svrhu ispitivani su uzorci trajne kobasice Danica Zimska redovite proizvodnje.Za pakiranje inertnom atmosferom dušika (100% N2) i za vakuumsko pakiranje korištene su kombinacije ambalažnih materijala za izradu zdjelice i pokrovnog filma.Najveća trajnost (90 dana), utvrđena na osnovu rezultata fizikalno- kemijske, mikrobiološke i rezultata istraživanja senzorskih karakteristika, postignuta je kod trajne kobasice Danica Zimska pakirane u inertnoj atmosferi dušika (100% N2) i čuvane pri temperaturi od 3°C&plusmn ; 1.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-1252971-2805 - Permeacijska svojstva nekih polimernih materijala za pakiranje hrane (Galić, Kata, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kata Galić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačić, Edita
Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Kovačić, E. (2008) 'Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}i\'{c}, Edita}, year = {2008}, pages = {74}, keywords = {ambala\v{z}ni materijali, pakiranje, inertna atmosfera, vakuum, trajnost, kobasica}, title = {Utjecaj ambala\v{z}nog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasi\v{c}arskih proizvoda}, keyword = {ambala\v{z}ni materijali, pakiranje, inertna atmosfera, vakuum, trajnost, kobasica}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}i\'{c}, Edita}, year = {2008}, pages = {74}, keywords = {packaging materials, nitrogen atmosphere packaging, vacuum packaging, shelf life, fermented sausages}, title = {The influence of packaging material and packaging method on dry meat sausage products}, keyword = {packaging materials, nitrogen atmosphere packaging, vacuum packaging, shelf life, fermented sausages}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font