Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 355876

Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine


Pilić, Nina
Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 355876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine
(Chemico- physical characteristic, phenolic content and antioxidant capacity in fresh and processed Mandarin)

Autori
Pilić, Nina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.05

Godina
2008

Stranica
73

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
mandarina; fenolni spojevi; antiosidacijski kapacitet; niskokalorični džem
(mandarina; phenolic compounds; antioxidant capacity; low-sugar jam)

Sažetak
Pulpi i kori mandarine iz vrste Citrus Unshiu Markovitz određivana su fizikalno kemijska svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet. Proizvedena su tri džema i marmelada na kojima je također provedeno ispitivanje fizikalno kemijskih svojstava, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet. Određivani su i koeficijenti korelacije između pojedinih grupa fenolnih spojeva i antioksidacijskog kapaciteta za pulpu, koru i proizvode od mandarine. Na dobivenim proizvodima provedeno je i senzorsko ocjenjivanje. Svježa korica mandarine sadrži veću količinu fenolnih spojeva i pektina nego pulpa. Od proizvoda obogaćeni džem sadrži najveći količinu fenolnih spojeva. U uzorcima koji su imali veću količinu fenolnih spojeva određen je i veći antiosidacijski kapacitet. Senzorskim ocjenjivanjem obogaćeni džem je dobio najviše ocjene.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pilić, Nina
Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Pilić, N. (2008) 'Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pili\'{c}, Nina}, year = {2008}, pages = {73}, keywords = {mandarina, fenolni spojevi, antiosidacijski kapacitet, niskokalori\v{c}ni d\v{z}em}, title = {Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svje\v{z}e i prera\djene mandarine}, keyword = {mandarina, fenolni spojevi, antiosidacijski kapacitet, niskokalori\v{c}ni d\v{z}em}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pili\'{c}, Nina}, year = {2008}, pages = {73}, keywords = {mandarina, phenolic compounds, antioxidant capacity, low-sugar jam}, title = {Chemico- physical characteristic, phenolic content and antioxidant capacity in fresh and processed Mandarin}, keyword = {mandarina, phenolic compounds, antioxidant capacity, low-sugar jam}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font