Pregled bibliografske jedinice broj: 345648
Istraživanje mikrobiološke ispravnosti dječje hrane
Istraživanje mikrobiološke ispravnosti dječje hrane, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 345648 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje mikrobiološke ispravnosti dječje hrane
(Research of microbiological review on child food)
Autori
Zonjić, Tihomira
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.05
Godina
2007
Stranica
64
Mentor
Delaš, Frane
Ključne riječi
cerealna dječja hrana; HACCP; KKT
(CCT; cereal child food; HACCP)
Sažetak
Planski način kontrole fizikalno- kemijskih i mikrobioloških parametara osigurava se HACCP sustavom , praćenjem zadanih parametara tijekom proizvodnje ( temperatura, tlak, pH i aw-vrijednost) na kritičnim kontrolnim točkama. Mjerene vrijednosti ne smiju premašiti kritični limit koji je definiran zakonima države u kojoj se proizvodnja odvija i internim zahtjevom proizvođača. U ovom radu pozornost je posvećena mikrobiološkoj kontroli cerealne dječje hrane obzirom da je gotov proizvod namijenjen najmlađoj populaciji , odnosno maloj djeci. Mjere nadzora su stoga pooštrene u svim fazama proizvodnje od ulaza sirovine do distribucije i uskladištenja gotovog proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0582184-0432 - Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (Delaš, Frane, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Frane Delaš
(mentor)