Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 338506

Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta


Fališevac, Maja
Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 338506 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta
(Optimization of margarine applying in roll-in sweet dough production)

Autori
Fališevac, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
20.02

Godina
2007

Stranica
41

Mentor
Magdić, Damir

Ključne riječi
optimiranje; kvasno-lisnato tijesto; margarin; savijača
(optimization; leavened dough; margarine; roll-in sweet dough)

Sažetak
Kvasno-lisnato tijesto je smjesa pšeničnog brašna, vode, kvasca i masti. Mora sadržavati minimalno 15% masti na količinu upotrijebljenog tijesta. U ovom radu korišteno je za pripremu štrudli s nadjevom od višanja i pireom od jabuka. Cilj ovog rada bio je sastaviti optimalnu recepturu za izradu tijesta koje bi na kraju dalo gotovi proizvod zadovoljavajućih organoleptičkih svojstava te povoljne cijene. Senzorsko ocjenjivanje provelo je 7 ocjenjivača. Eksperimentalni dio rada proveden je u prehrambenoj industriji ″ Đakovština d.d.″ , u pekari ″ Tena″ , gdje se kvasno-lisnato tijesto upotrebljava za proizvodnju štrudli sa slatkim nadjevima. Dobiveni rezultati pokazuju da margarini u jednakoj mjeri mijenjaju svojstva štrudli s nadjevom od višanja i štrudli s nadjevom od jabuka te da skuplji margarin nema uvijek i bolje djelovanje na organoleptička svojstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130471-0592 - Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (Magdić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Damir Magdić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Fališevac, Maja
Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Fališevac, M. (2007) 'Optimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Fali\v{s}evac, Maja}, year = {2007}, pages = {41}, keywords = {optimiranje, kvasno-lisnato tijesto, margarin, savija\v{c}a}, title = {Optimiranje primjene margarina u proizvodnji \v{s}trudli od kvasno-lisnatog tijesta}, keyword = {optimiranje, kvasno-lisnato tijesto, margarin, savija\v{c}a}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Fali\v{s}evac, Maja}, year = {2007}, pages = {41}, keywords = {optimization, leavened dough, margarine, roll-in sweet dough}, title = {Optimization of margarine applying in roll-in sweet dough production}, keyword = {optimization, leavened dough, margarine, roll-in sweet dough}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font